Сорт: 100% Нерело Маскалезе
Винификация: Ферментация в неръждаема стомана с мацерация за около 14 дни при температура 25° C. Отлежаване в продължение на 14 месеца в дъб и поне 3 години в бутилката преди пускане за продажба.
Реколта 2017: 2017-та е с по-малко количество дъждове от средните за сезона. Регистрираните температури между юли и август са по-високи от средните за сезона и това води до узряване на всички сортове, култивирани в района, с 1-2 седмици по-рано от обичайното. В този период на лятото добрите температурни диапазони между...
Сорт: 100% Нерело Маскалезе
Винификация: Ферментация в неръждаема стомана с мацерация за около 14 дни при температура 25° C. Отлежаване в продължение на 14 месеца в дъб и поне 3 години в бутилката преди пускане за продажба.
Реколта 2017: 2017-та е с по-малко количество дъждове от средните за сезона. Регистрираните температури между юли и август са по-високи от средните за сезона и това води до узряване на всички сортове, култивирани в района, с 1-2 седмици по-рано от обичайното. В този период на лятото добрите температурни диапазони между деня и нощта дават здраво грозде с отлично ароматно и фенолно узряване.
Характеристика: С рубиненочервен цвят, Cuordilava представя букет от малки червени плодове, придружен от пикантни акценти. На небцето е обширно и дълбоко, характеризиращо се с добре интегрирани танини и елегантна минералност. Дългият завършек подчертава неговата изключителна индивидуалност.