WINEBOX PORTFOLIO TASTING 2018   

23 МАРТ, ПЕТЪК, ЦЕНТРАЛЕН ВОЕНЕН КЛУБ СОФИЯ, ОТ 12:00 ДО 21:00

   

Уайнбокс Портфолио Тейстинг е тук отново! Бели, червени, десертни вина, розе, просеко и шампанско ще изпълнят атмосферата на Централен Военен Клуб в София на 23 Март, където отново ще се съберат винолюбители, професионалисти и големи имена от винената индустрия. Събитието ще ви срещне с експерти, готови да споделят своя опит, ноу-хау, страст и вино. Представители от над 20 световни изби ще отворят повече от 150 вина за вас!!! За трети пореден път нашите партньори, избите, и ние, организаторите, очакваме вас, ценителите на виното в България. Съберете група от приятели и прекарайте ден, в който ще се насладите на изключителни вина.  

В нашето "LOVE WINES" събитие ще се докоснете до различни винени сортове и стилове. Ще откриете селекция от най-добрите вина на всяка изба, и ще научите всичко, което ви интересува за тях. За статистиката – на 23 Март ще отворим френски, италиански, испански, български вина, вина от Германия, от Южна Африка и Нова Зеландия, от Аржентина и Чили.   

Освен Голямата дегустация на 23 март, събитието продължава и на 24 март с акцент върху Майсторски класове. Цялата информация ще откриете на страницата ни по-долу.


С удоволствие споделяме мисли за виното на един голям творец и с нетърпение очакваме да споделим с вас наслаждението и разбирането от него:    

“Виното е едно от най-цивилизованите неща в света и едно от най-натуралните неща на света, доведено до най-голямо съвършенство, предлагащо по-голяма палитра за наслаждение и разбиране, отколкото което и да е друго чисто сетивно нещо.”

― Ernest Hemingway

Билети за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018


Достъпът до Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 е платен. Билети могат да бъдат закупени онлайн. За да дадем възможност на повече хора да закупят билети на специални цени, удължаваме периода на онлайн продажбите до 20 март.След затваряне на онлайн продажбите билети ще се продават само на място, в деня на събитието, на 23 март, и ще могат да се заплащат в брой или чрез ПОС терминално устройство. 


БИЛЕТ СТАНДАРТ    

 • Вход за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018  
 • Подарък чаша за вино Lehmann 
 • 500 мл бутилка минерална вода   
 • Молив и Дегустационен тефтер        
 • Дегустация на вина в ценови клас до 100 лв 

   

Цена ранно закупуване онлайн до 20 март: 30 лв

Цена закупуване в деня на събитието: 35 лв    

* Ако закупите БИЛЕТ СТАНДАРТ имате опция да повишите класа на дегустираните вина. Прочетете информацията в секция Талони, за да се информирате как.

Купи Билет


БИЛЕТ ПРЕСТИЖ    

 • Вход за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018
 • Подарък чаша за вино Lehmann
 • 500 мл бутилка минерална вода
 • Молив и Дегустационен тефтер  
 • Дегустация на всички ценови категории вина 

   

Цена ранно закупуване онлайн до 20 март: 85 лв      

Цена закупуване в деня на събитието: 100 лв

Купи Билет


 • Във вашия билет ще са попълнени имената, номер на поръчка и видът билет, който сте закупили.
 • Заплатени билети по банка или чрез PayPall ще се изпращат към вас по мейл в PDF документ, след получаване на банковия превод или PayPall заплащане.   
 • В случай на плащане с наложен платеж, ще получите билета си при доставката му.
 • Закупените билети не могат да бъдат връщани или заменяни.
 • Загубен билет може да бъде изпратен повторно по мейл до 20 март   
 • Разпечатайте билета и го носете в себе си в деня на събитието, на 23 Март,  в Централен Военен Клуб, София. При регистрация на входа ще получите гривна със съответен цвят.
 • Деустационното количество на всички видове вина е 30 мл. еднократно.
 • Закупилите билет за Майсторски Клас, получават безплатен достъп (БИЛЕТ СТАНДАРТ) за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 на 23 март.
 • На събитието не се допускат лица под 18 години.

Талони


Талони за дегустация на вина в ценова категория над 100 лв ще се продават само на място, в деня на дегустацията. Кой и защо да си закупи талони? Чрез талоните ще дадем възможност на закупилите вече БИЛЕТ СТАНДАРТ да повишат удоволствието от виненото си преживяване като закупят талони, с които да опитат допълнително избрани от тях вина в ценова категория над 100 лв. Един Талон е с цена 3 лв. Едно вино в ценова категория между 100 и 400 лв ще може да се опита срещу от 1 до 5 талона. Вината в този ценови клас ще имат  обозначение върху бутилката срещу колко талона могат да се опитат.   

Съветваме ви да не бързате, а спокойно да разгледате в залата кое от тези вина желаете да опитате, след което да закупите необходимият ви брой талони. 

  

Обърнете внимание:

* Закупилите онлайн или на място в деня на събитието БИЛЕТ ПРЕСТИЖ могат да опитат всички вина на изложението, независимо от ценовата категория и не е необходимо да закупуват талони.

* Закупилите Майсторски Клас получават безплатен БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018, с който могат да опитат всички вина в ценова категория до 100 лв. Те ще имат възможност да опитат и вина над 100 лв. като закупят талони за вината, които са в тази ценова категория.        

* БИЛЕТА СТАНДАРТ може да бъде ъпгрейднат до БИЛЕТ ПРЕСТИЖ като се заплати разликата в цената. До 20 март цената за ъпгрейд е 55 лв, а в деня на събитието е 70 лв.

* Закупени талони не подлежат на връщане.

Изби


Обичаме да ви вълнуваме и тази година отново ще предизвикаме интереса и любопитството ви освен с нашите изби, който познавате -  Champagne Taittinger, Chateau Minuty, Delas Freres,  Bouchard Pere et Fils, Andre Lurton, Chateau la Louviere, Chateau Couhins-Lurton, Chateau Clos Fourtet, Domaine Fouassier от Франция; Trapiche от Аржентина; Errazuriz от Чили; Spy Valley от Нова Зеландия; Emilio Moro и Mar de Frades от Испания; Valdo Spumanti, Lis Neris, Zenato, Domenico Clerico, Bruno Rocca, Caudrina, MatteoCorreggia, Donnafugata,  също и с нови изби в портфолиото ни. Какво по-разлчно и ново от изданието ни през 2014 ще ви покажем? 

Включваме изба от Южна Африка, De Morgenzon, или "Сутрешното слънце". Наречена е така, тъй като това е първата част от долината Стеленбош, която "вижда" сутрешното слънце, поради високата си надморска височина и аспекти. Земите на De Morgenzon покриват най-южните и източни склонове на Ribbokkop с изглед към върха Kanonkop.  

От Болгери, Италия за вас ще пристигне собственикът и уайнмейкър на Podere Sapaio, Масимо Пичин, който ни завладя с прецизните си вина, избирани от критиците на Wine Spectator в класацията Toп 100 нееднократно. Volpolo и Sapaio са вината на избата, чести носители и на 3 Bicchieri - най-високото отличие в италианската винена класация Gambero Rosso. 

За първи път на Уайнбокс Портфолио Тейстинг ще ви покажем асортиментът на изба Hugel от Елзас, като вината ще бъдат представени лично от 13-то поколение наследник на избата, Жан-Фредерик Хюгел.     

Изба Robert Weil от Райнгау, Германия е за първи път с щанд на Уайнбокс Портфолио Тейстинг с богат асортимент вина от сорта ризлинг. Николас Пфаф, Експорт мениджър  на избата,  с дълбоки познания за вината им ще има удоволствието да ви ги представи. От Австрия за първи път на наша дегустация с щанд ще присъства изба Krems.

Тези от вас, които все още не са се срещали с изба Felsina от Тоскана ще имат възможността да разберат защо се влюбихме точно в техните вина Chianti след дълго и старателно търсене, и как те промениха нашите идеали за вината от тази апелация. Опитвайки ги ще си отговорите на въпроса защо Даниеле Чернили  (Doctor Wine ) включва едно от вината им в своите Топ 20!

От Испания ще покажем много достъпна и вкусна Риоха, и ново, супер свежо Вердехо от Руеда, и двете на изба Ramon Bilbao.   

А от любимата ни България ще ви покажем целият асортимент на изба Maryan, която ще бъде представена от семейство Иванови, собственици на избата. За първи път ще опитате и трите вина от собствения проект на Уайнбокс, серията Eager. От Южна България ще представим вината на Villa Bassarea. 

Мястото


23 МАРТ, ПЕТЪК, ЦЕНТРАЛЕН ВОЕНЕН КЛУБ СОФИЯ

София, бул. "Цар Освободител" №7

Партньори   


   

   


МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ   

24 МАРТ, СЪБОТА, ХОТЕЛ "SENSE", КОНФЕРЕНТНА ЗАЛА ЕТ. 2

        

И тази година подготвяме за вас интересна и вълнуваща програма за Майсторски Класове. За да присъствате е необходимо предварително да закупите билет онлайн до 20 март. 

Освен по-ниската цена, която ще вземете за ранно закупуване на билет за Майсторски клас, това ще ви осигури безплатен БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018. На майсторските класове ще имате възможност да опитате вина и реколти, които са в лимитирани наличности и няма да присъстват на щандовете по време на Уайнбокс Портфолио Тейстинг.

Местата за Майсторските класове са ограничени с цел свободно и приятно протичане на събитието. Изберете тези класове, които ви вълнуват най-много.    

Лектори на тазгодишните Майсторски Класове ще бъдат двама наследници на винарски фамилии, енолог от любима изба и две от най-сериозните имена във винената култура в България. Темите са обогатяващи, а вината са  изключително вълнуващи. Най-сигурният начин да си подсигурите и гарантирате място за Майсторски клас е с предварително закупен билет.      

В случай, че закупите два или повече майсторски класа за един човек, ползвате 10% отстъпка от стойността на двата класа.

* По време на Майсторските класове няма да се ползва преводач.   

* Майсторските класове, водени от представители на избите, ще се провеждат само на английски език.    

* Майсторските класове, водени от българските лектори, ще се провеждат само на български език.   

* Организаторът има право да променя график, видове вина или лектор при възникнали обстоятелства, налагащи промяната.

Билети за Майсторски Класове


ВИНА:

LIS NERIS GRIS PINOT GRIGIO DOC 2008   

LIS NERIS GRIS PINOT GRIGIO DOC 2015     

LIS NERIS SELECTION PICOL SAUVIGNON BLANC DOC 2012

LIS NERIS SELECTION PICOL SAUVIGNON BLANC DOC 2015   

LIS NERIS RISERVA LIS IGT 2012   

LIS NERIS RISERVA LIS IGT 2015   

   

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

МАЙСТОРСКИ КЛАС "YOUTH & MATURITY OF FRIULI'S WINES"       

Лектор: Федерика Пекорари      

Федерика е истинска наследничка на едно от големите имена-протагонисти на региона, Алваро Пекорари, човекът който стои като основа и гръбнак в новата история на вината от Фриули. С дълбоки знания до най-съвършения детайл, черпени директно от нейния баща, тя ще ни представи сравнителна вертикална дегустация на 3 двойки вина от различни сортове, за да ни покаже невероятния им потенциал. 

Час: 12:00 - 13:30   

Дегустация на 6 бели вина        

Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване до 20 март: 90 лв    

* Цена закупуване на място на 23 или 24 март: 110 лв     

* според наличните свободни места   

Закупуване на Майсторски клас ви дава безплатен вход с БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг на 23 март.

Купи Билет


ВИНА:   

MINUTY PRESTIGE BLANC 2017   

CHATEAU MINUTY BLANC ET OR 2017   

MINUTY PRESTIGE ROSE 2017   

CHATEAU MINUTY ROSE ET OR 2017   

MINUTY PRESTIGE ROUGE 2016   

CHATEAU MINUTY ROUGE ET OR 2016   

   

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

МАЙСТОРСКИ КЛАС "PROVENCE: BEHIND THE ROSE"       

Лектор: Стефани Монжо     

Обожаваме Провансалското розе и най-вече това на Chateau Minuty. Поканихме Стефани, енолог и експорт директор на избата, за  Майсторски клас, в който ще ни открехне вратичката към непознатия бял и червен "Прованс". Ще сравняваме  2 бели, 2 розета и 2 червени вина на Chateau Minuty от сериите Minuty Prestige и Chateau Minuty Or.

Час: 10:00 - 11:30         

Дегустация на 6 вина   

Дегустационно количество:  30 мл от вино

Цена ранно закупуване онлайн до 20 март: 85 лв      

* Цена закупуване на място на 23 или 24 март: 105 лв    

* според наличните свободни места        

Закупуване на Майсторски клас ви дава безплатен вход с БИЛЕТ    

СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг на 23 март.

Купи Билет


MАЙСТОРСКИ КЛАС ЕЛЗАС

ВИНА:     

HUGEL RIESLING GROSSI LAUE (GRAND CRU) 2010

HUGEL RIESLING JUBILEE 2001

HUGEL RIESLING VENDANGE TARDIVE 1976

HUGEL PINOT GRIS GROSSI LAUE (GRAND CRU) 2011

HUGEL PINOT GRIS VENDANGE TARDIVE 1976

HUGEL GEWURZTRAMINER GROSSI LAUE (GRAND CRU) 2011

HUGEL GEWURZTRAMINER VENDANGE TARDIVE 1983

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

МАЙСТОРСКИ КЛАС "ALSACE: FRUIT & TERROIR SIDE BY SIDE"       

Лектор: Жан-Фредерик Хюгел   

Жан-Фредерик е 13 поколение Хюгел, носещ честта и отговорността на една дълга история, в която изборът е само един - да бъдеш перфектен. Ризлинг, Пино Гри и Гевюрцтраминер, специалитетите на изключителния Елзас, ще ни дадат пример за плод и тероар, чрез дегустация на изключителни, редки вина от енотеката на семейството.  

Час: 14:00 - 15:30      

Дегустация на 7 бели вина  

Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване до 20 март: 95 лв

* Цена закупуване на място на 23 или 24 март: 115 лв         

*  според наличните свободни места    

Закупуване на Майсторски клас ви дава безплатен вход с БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг на 23 март.

Купи Билет


МАЙСТОРСКИ КЛАС КРИТИКС ЧОЙС

ВИНА:       

HERMITAGE BLANC DOMAINES DES TOURETTES 2013, DELAS FRERES - 96 точки ROBERT PARKER     

RIESLING TROCKEN GRAFENBERG GG 2015, ROBERT WEIL - 95 точки TOP 100 WINE SPECTATOR 2017      

SENA 2015, ACONCAGUA, VINA SENA - 100 точки JAMES SUCKLING 2017

ISCAY SYRAH-VIOGNIER 2014, MENDOZA, TRAPICHE - 98 точки в TOP 100 JAMES SUCKLING 2017

FONTALORO 2011, TOSCANA, FELSINA - в TOP 20 DOCTOR WINE   

CLOS FOURTET 1ER GRAND CRU CLASSE 2012, ST EMILION, BORDEAUX - 94 точки и N 9 в TOP 100 WINE SPECTATOR 2015   

SAPAIO 2015, BOLGHERI, PODERE SAPAIO - 3 BICCHIERI GAMBERO ROSSO

AMARONE RISERVA SERGIO ZENATO 2011, VENETO, ZENATO - 3 BICCHIERI GAMBERO ROSSO ; TOP 100 OPERA WINE   

   

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

МАЙСТОРСКИ КЛАС "CRITICS' CHOICE"       

Лектор: Eмил Коралов      

Какво обичат критиците? Защо и как те оценяват и класират вината? Защо едно вино може да бъде възхвалявано от едни и разпнато от други? Как оценяват в WineSpectator, Gambero Rosso, Jose Penin. Защо Роберт Паркър е авторитет за едни и просто един адвокат от Мериленд за други? Всичко това, съчетано с дегустация на най-високо оценените от различните критици вина на Winebox, ще научите с Емил Коралов, издателя на Divino.

Час: 16:00 - 17:30 

Дегустация на 8 вина 

Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване онлайн до 20 март: 160 лв

* Цена закупуване на място на 23 или 24 март: 190 лв      

* според наличните свободни места      

Закупуване на Майсторски клас ви дава безплатен вход с БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг на 23 март.

Купи Билет


МАЙСТОРСКИ КЛАС СУПЕР ФАЙН УАЙНС

ВИНА:    

TAITTINGER COMTES DE CHAMPAGNE BLANC DE BLANCS BRUT VINTAGE 2006, CHAMPAGNE TAITTINGER

HERMITAGE LES BESSARDS 2014 , RHONE, DELAS FRERES

BARBARESCO RABAJA 2015, PIEDMONT, BRUNO ROCA

BAROLO CIABOT MENTIN 2012, PIEDMONT, DOMENICO CLERICO

DON MAXIMIANO FOUNDER'S RESERVE 2014, ACONCAGUA, VINA ERRAZURIZ

VOLPOLO 2011, BOLGHERI, PODERE SAPAIO

EMILIO MORO VALDERRAMIRO 2010, RIBERA DEL DUERO, EMILIO MORO

CHEVALIER-MONTRACHET GRAND CRU 2011, BURGUNDY, COTE D'OR, BOUCHARD PERE ET FILS      

Вината ще се дегустират в чаши Lehmann Glass.

МАЙСТОРСКИ КЛАС "SUPER FINE WINES"       

Лектор: Юлия Костадинова   

Този Майсторски Клас се превърна в традиция за Уайнбокс. Под едно или друго име - от Great French Whites и Big, Big Reds до Super Fine Wines - тук включваме вълнуваща и спираща дъха селекции от класни вина, оставящи незабравим спомен, вина, които носят удоволствие и емоция. Селекция от сила и мощ, но също - елегантност и финес. Опитайте вината на знакови изби, покорили сърцата на милиони винени ценители по света. Този път нашата селекция от Super Fine Wines ще бъде представена от Юлия Костадинова, едно от най-добрите "небца", които сме срещали.   

Час: 18:30 - 20:00   

Дегустация на 8 вина 

Дегустационно количество: 30 мл от вино

Цена ранно закупуване до 20 март: 190 лв

* Цена закупуване на място на 23 или 24 март: 220 лв            

* според наличните свободни места   

Закупуване на Майсторски клас ви дава безплатен вход с БИЛЕТ СТАНДАРТ за Уайнбокс Портфолио Тейстинг на 23 март.

Купи Билет

Лектори


Емил Коралов   

Идеолог, основател и издател на специализираното винено издание DiVino magazine и сайтовете DiVino.bg, menumag.bg; издател на списание“Бакхус” от самото му създаване до 2007 година, основател на Vintage Club, конкурсите “Ресторант на годината Бакхус-Chivas Regal” и “Българско вино на годината”. Заклет ценител на виното, дегустатор с дългогодишен опит. Организатор и основател на форума на българското вино DiVino.taste и един от учредителите на Българска Винена Академия. Управляващ съдружник на Gourmet Publishing. 

Юлия Костадинова   

Главен редактор на DiVino.bg, дегустатор с дългогодишен опит, член на редица международни дегустационни комисии. Редактор вино на сп. "Бакхус" от създаването му до 2009 г. Юлия е дегустатор със задълбочен поглед върху развитието на съвременния винен пазар. Съосновател на конкурса «Българско вино на годината» и основна движеща сила зад винения форум Divino Taste.

Stephanie Mongeot   

Стефани Монжо е родена в Бон, Бургундия. Дипломира като енолог в Университета в Дижон. Стефани работи за Chateau Minuty от 20 години. След като се дипломират в Бон заедно със съпруга си, заминават за Прованс и се установяват там поради една единствена причина – Chateau Minuty. Тя е един от двамата енолози на Chateau Minuty, а нейният съпруг е уайнмейкърът на избата. Стефани е и експорт мениджър на Chateau Minuty. Тя дели работата си между офиса, лозята и пътуванията. Живее със семейството си в самото Chateau Minuty. 

Jean-Frederic Hugel   

Жан-Фредерик Хюгел е 13 поколение наследник на фамилията и активен участник във винения бизнес на семейството, син на едно от най-големите имена-посланици на вината Хюгел и на целия регион Елзас, Етиен Хюгел, известен със своята безгранична енергия, широка усмивка, комуникативни умения и страст към сорта Ризлинг, приживе обиколящ света в неуморимо търсене и разпространение на вината Хюгел.

Federica Pecorari   

Федерика е пето поколение наследничка на семейния бизнес. Родена през 1985 г., втора дъщеря на Лорена и Алваро Пекорари. Детството й съвпадна с фазата на големите промени във винарната, най-тежката фаза. Това се оказва огромно тестово поле за изграждането на нейния характер. Федерика израства заедно с винарната и след завършване на езиковото си образование тя навлиза в производствената структура на винарната. От 2010 г. тя отговаря за развитието и управлението на външните пазари.

Мястото


24 МАРТ, СЪБОТА, ХОТЕЛ SENSE - КОНФЕРЕНТНА ЗАЛА ЕТ.2   

София, бул. "Цар Освободител" №16

Етикет   


Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 е организирано събитие за дегустация на вина от портфолиото на фирма Уайнбокс ООД - Организатор на събитието. Със закупуването на билет или потвърдена регистрация всеки гост се съгласява да спазва правилата, определени от Организатора, които ще осигурят приятното и гладко протичане на събитието:   

1. Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 е събитие с платен вход и е преназначено за лица над 18 годишна възраст. Организаторът имат правото да поиска документ за самоличност, с цел предотвратяване на присъствие на лица под 18 годишна възраст без придружител на събитието.   

2. Посетител, който не е заплатил Билет за вход или не желае да заплати такъв, няма да бъде допуснат до събитието.

3. Дегустацията се осъществява в чисти, нови чаши за вино Lehmann. Всеки посетител получава една чаша Lehmann при заплащане на входа.

4. Чашата Lehmann е подарък към Билета за вход и не се подменя. Препоръчаме всеки отговорно да се грижи за своята чаша. При счупена или загубена чаша ще можете да получите нова срещу заплащане. 

5. Дегустационното количество вино е 30 мл. Оставяме правото на изложителите зад масите по тяхна преценка да го увеличават или да отказват повторна дегустация на определени вина.

6. Съветваме да не употребявайте силни парфюми или други аромати, които могат да попречат на останалите гости да се насладят на дегустацията на вината.

7. Съветваме да консумирате отговорно.

8. Изложителите и Организаторът на Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018 могат да откажат да обслужат посетител в случай, че преценят състоянието му като нетрезво.

9. В случай, че поведението на посетител излезе от добрия тон и етикет, или в случай на проява на агресия и поведение, излизащо извън контрол, посетителят ще бъде помолен да напусне и няма да бъде допуснат повторно.

10. Организаторът няма да възстановява средства на посетител, който е бил помолен да напусне.

11. Не е позволено внасянето и изнасянето на бутилки с вино и други спиртни напитки.

12. Пожелаваме приятно и вълнуващо преживяване на всички посетители, които спазват правилата и етикета на Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2018!

Lehmann: The wine-lover's label

Уайнбокс ще представи на посетителите най-новият продукт в портфолиото си, чашите Lehmann, на които фирмата стана официален вносител и представител от 2018 г.   

Gerard Lehmann има 30 години опит в производството на стъклени изделия и е създал множество колекции от енологични чаши, черпил знанията на експерти и професионалисти от света на виното. Негови партньори сега са Gerard Basset, Най-добрият сомелиер на света за 2010 г.;  "Union des Oenologues de France"; Philippe Jamesse - сомелиер в Domaine Les Crayeres, ресторант с 2 звезди Michelin; Arnaud Lallement - собственик и главен готвач на L'Assiete Champenoise, част от веригата Relais et Chateaux и носител на 3 звезди Michelin.

С комбинирания си опит и знания те са проектирали някои от най-добрите колекции от винени чаши, които отговарят на всички нужди на любителите на вино.

Ако сте опитвали шампанското в някоя от Шампанско Къщите в Реймс или Еперне, то вие почти сигурно сте се насладили на шампанско дегустацията с чашите Lehmann.

Тези безоловни кристални чаши имат висок блясък и прозрачност, висока устойчивост на счупване, висока звучност, висока еластичност и красиво задържат светлината.

Gerard Lehmann: Дизайнер на стъкло в продължение на повече от 30 години и страстен перфекционист, работи с най-изявените, най-големите винени, алкохолни и шампанско брандове във Франция!

Gerard Basset: Ментор за едно цяло поколение професионалисти в областта на виното! Най-добър сомелиер на света за 2010 г., Мастър на виното, Мастър Сомелиер, офицер на British Empire (OBE), мъж на 2013 г. и изключителен хотелиер.    

Бизнес моделът на LEHMANN се изразява в две линии: Lehmann Glass (Premium Glassware Brand) и  Lehmann Selection Glassware & Serving Tools -  насочен към винени и алкохолни производители, хотели, ресторанти, кафенета, кетъринг, експорт. За допълнителна информация:   

Светла Карабаджакова   

Тел: + 359 898 630 660   

Е-mail: svetla@winebox.bg