Сорт: Примитиво
Почви: Глина и варовик. Надморска височина: 50 м.
Винификация: Гроздето се селектира и бере ръчно. Мацерацията отнема около 25 дни, при контролирана температура. Малолактичната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана и отнема няколко дни. Виното отлежава 1 година във френски дъбови бъчви и в циментови вани /40%/.
Описание: Интензивен и дълбок рубинен цвят. На нос преобладават аромати на зрели червени горски плодове и сладко от боровинки. Долавят се пикантни нотки на тютюн и карамфил. На небцето виното е със средно плътно тяло с балансирани пикантни и плодови нотки...
Сорт: Примитиво
Почви: Глина и варовик. Надморска височина: 50 м.
Винификация: Гроздето се селектира и бере ръчно. Мацерацията отнема около 25 дни, при контролирана температура. Малолактичната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана и отнема няколко дни. Виното отлежава 1 година във френски дъбови бъчви и в циментови вани /40%/.
Описание: Интензивен и дълбок рубинен цвят. На нос преобладават аромати на зрели червени горски плодове и сладко от боровинки. Долавят се пикантни нотки на тютюн и карамфил. На небцето виното е със средно плътно тяло с балансирани пикантни и плодови нотки. На финала се усещат свежи нюанси на плодове и сладко.
Произведени бутилки: 10 000
Интересно: Chidro е вулканична подземна река, която тече под Masseria Cuturi. Влива се в Йонийско море. Срещата на сладката ѝ вода и солената вода на морето създава фантастична микросреда от растителни и рибни видове. Всяка година това е любима дестинация за стотици гмуркачи.