Сорт: Пино ноар
През 1110 г. на Цистерианските монаси е дарена земя във селото Vougeot (Вужо), която те много бързо засаждат с лози. Днес, в това престижно “ Clos” Бушар Пер и Фис притежават 50,04 ha. Почвите на Clos Vougeot имат доста различни характеристики, от дребен чакъл и варовик на върха на платото, произвеждайки от тях кадифени вина, до кафеви, мергелни глинести почви в подножитето, които дават по-мощни вина.
Почви: Варовик и глина, с чакъл.
Винификация: След ръчно бране в малки касетки и...
Сорт: Пино ноар
През 1110 г. на Цистерианските монаси е дарена земя във селото Vougeot (Вужо), която те много бързо засаждат с лози. Днес, в това престижно “ Clos” Бушар Пер и Фис притежават 50,04 ha. Почвите на Clos Vougeot имат доста различни характеристики, от дребен чакъл и варовик на върха на платото, произвеждайки от тях кадифени вина, до кафеви, мергелни глинести почви в подножитето, които дават по-мощни вина.
Почви: Варовик и глина, с чакъл.
Винификация: След ръчно бране в малки касетки и щателно сортиране на гроздето, пресоването се извършва на два етапа: потичане на първия сок, след което следва пресиране при двучасови цикли. В зависимост от профила на реколтата съзряването продължава от 10 до 12 месеца във френски дъбови бъчви, до 15 % от тях - нови.
Описание: Комплексен букет от червени горски плодове с нотки на подправки и леки дъбови нотки. Ослепителна елеганстност на вкус, с перфектен бленд от финес и богатство. В зависимост от профила на реколтата съзрява от 10 до 12 месеца във френски дъбови бъчви, които могат да бъдат до 15% нови.
Потенциал за отлежаване: С много добър потенциал за отлежаване от 10 години и повече.