Сорт: 100% Пино ноар
Най-старата следа на Кло де ла Мус датира от 1220 г., когато лозето е завещано на църквата Нотр Дам де Бон. По време на революцията това хубаво лозе е разделено. През 19-ти век семейство Бушар закупува няколко лозя от тази деликатна крю, за да получи ексклузивност. 3.36 хектара Clos de la Mousse са събрани заедно на 13 април 1872 г. с придобиването от страна на Антонен Бушар на последното лозе. Това Premier Cru е монопол на Bouchard Père & Fils оттогава досега. Ограждащата го стена може...
Сорт: 100% Пино ноар
Най-старата следа на Кло де ла Мус датира от 1220 г., когато лозето е завещано на църквата Нотр Дам де Бон. По време на революцията това хубаво лозе е разделено. През 19-ти век семейство Бушар закупува няколко лозя от тази деликатна крю, за да получи ексклузивност. 3.36 хектара Clos de la Mousse са събрани заедно на 13 април 1872 г. с придобиването от страна на Антонен Бушар на последното лозе. Това Premier Cru е монопол на Bouchard Père & Fils оттогава досега. Ограждащата го стена може да се види и днес.
Почви:Варовик и глина върху глинести подпочви.
Лозя: С югоизточно изложение.
Винификация: Ръчен гроздобер, в малки касетки от 13 кг. Внимателно ръчно сортиране на всеки грозд. Ферментация в малки контейнери, фино притискане на гроздовете. Отлежава от 12 до 14 месеца във Френски дъб, 30 до 40 % нов. Избите на бастионите на древния Шато де Бон предлагат естествени атмосферни условия, които са перфектно адаптирани за отлежаване на Premiers Crus и Grands Crus вината им.
Описание: Плодови аромати, съчетани с леки препечени нотки на нос. Едновременно плътен и рафиниран, Clos de la Mousse разкрива своите прелести с деликатност. Добър потенциал за стареене.
Потенциал за отлежаване: 7 - 10 години и повече.