Сорт: 100 % Пино ноар
История и лозя: Името "Vigne de l'Enfant Jésus" се отнася до една стара история. В нея се казва, че Marguerite du Saint Sacrement ( Маргьорит дьо Сен Сакрьомон), кармелитката-основателка на "Domestiques de la famille du Saint Enfant Jésus", прогнозира раждането на Краля на Франция Луи XIV, въпреки че неговата майка, Ан Австрийска е била стерилна. При раждане на бъдещия "Roi Soleil" (Кралят-Слънце), това изключително лозе, което принадлежало на Кармелитите приема името "Vigne de l'Enfant Jésus". През 1791 г., когато всички национални имоти се продавата, Bouchard Pere...
Сорт: 100 % Пино ноар
История и лозя: Името "Vigne de l'Enfant Jésus" се отнася до една стара история. В нея се казва, че Marguerite du Saint Sacrement ( Маргьорит дьо Сен Сакрьомон), кармелитката-основателка на "Domestiques de la famille du Saint Enfant Jésus", прогнозира раждането на Краля на Франция Луи XIV, въпреки че неговата майка, Ан Австрийска е била стерилна. При раждане на бъдещия "Roi Soleil" (Кралят-Слънце), това изключително лозе, което принадлежало на Кармелитите приема името "Vigne de l'Enfant Jésus". През 1791 г., когато всички национални имоти се продавата, Bouchard Pere et Fils прави оферта за лозето, разположено в сърцето на 32 хектаровата апелация Бон Grèves , върху което лозе до днес все още притежава монопол.
Почви: Варовик и глина, пясъчни и чакълести.
Винификация: Ръчен гроздобер в малки касетки от 13 кг. Внимателно ръчно селектиране на всеки грозд. След пълното или частично ронкане на реколтата следва ферментация в малки съдове. Внимателното пресоване осигурява оптимална винификация. Виното отлежава от 12 до 14 месеца във Френски дъбови бъчви (40 % от които нови), в подземията на Bastions of the ancient Château de Beaune, предлагащи естествени условия и атмосфера за перфектно адаптиране и стареене на вината Premiers Crus.
Описание: Превъзходен плод и аромати на подправки, с дъбови нотки на нос. Интензивен, пълен и още деликатен вкус. Виното има очарователна кадифеност. Много добър потенциал за отлежаване.
Потенциал за отлежаване: От 7 - 10 годинти и повече, в зависимост от начина на съхраняване на виното.