Сорт: 100% шардоне
Milledì е творение, силно желано от Роберто Гати, собственик на Ferghettina, родено от необходимостта да се създаде пенливо вино от 100% шардоне, което може да има безпогрешния стил и класа на Franciacorta. Milledì е продукт, проектиран и обгрижван до най-малкия детайл. Основата на бутилката е квадратна, а не цилиндрична, каквато обикновено се използва. Квадратната основа позволява на дрождите да се развият напълно.
Винификация: Гроздоберът е ръчен, провежда се в средата на август. Гроздовите зърна се пресоват с пневматична преса изключително внимателно. От сока, който се отделя при...
Сорт: 100% шардоне
Milledì е творение, силно желано от Роберто Гати, собственик на Ferghettina, родено от необходимостта да се създаде пенливо вино от 100% шардоне, което може да има безпогрешния стил и класа на Franciacorta. Milledì е продукт, проектиран и обгрижван до най-малкия детайл. Основата на бутилката е квадратна, а не цилиндрична, каквато обикновено се използва. Квадратната основа позволява на дрождите да се развият напълно.
Винификация: Гроздоберът е ръчен, провежда се в средата на август. Гроздовите зърна се пресоват с пневматична преса изключително внимателно. От сока, който се отделя при пресоването се използва само свободно течащата мъст. Алкохолната ферментация се извършва в резервоари от неръждаема стомана при постоянна температура 16-18°C. Отлежава 48 месеца върху утайките си. Дозаж 4 гр/л.
Описание: Бледожълт цвят със златисти и зеленикави нотки. Фин и устойчив перлаж. В устата виното има продължителен послевкус с цитрусови и минерални нотки.
Първа реколта: 2007
Произведени бутилки: 55 000 х 750 мл и 1000 х 1,5 л.