Назад

04-11-2018г.

Новини от Жорж Дюбьоф за реколта 2018 в Божоле

Красиви гроздове и съвършени лозя – всичко е в Топ форма!

Още от януари регионът Божоле се наслаждава на почти перфектни метеорологични условия: пресищане от слънчева толлина, особено през това лято, както и точното количество дъждове, позволяващи на лозите да преминат през всички етапи на развитие по най-благоприятен начин. Листата са зелени и здрави, позволяващи на гроздето да зрее красиво.

На 28 август отнесохме първото грозде от сезона в нашата винарна. Анализите показаха сериозна захарна зрялост между 12 и 13,4 градуса, ниска киселинност между 4,7 и 5,5 г/л.

Гроздоберът продължава под горещото лятно слънце, при температура от 32 градуса през деня и хладни нощи, позволяващи на гроздовете да стигнат перфектна зрялост. Изглежда доброто време ще продължи, така че всичко води към една отлична реколта за Божоле.

Имахме серия от ранни гроздобери през изминалите 2009-та, 2011-та, 2017-та и сега, 2018-та реколта. Това последователно води до висококачествени вина и изгледа,  че 2018-та реколта може да бъде върха, най-добрата от всички изброени.

Поне досега, тези идеални условия дават на нашите уайнмейкъри определено спокойствие през тази година. Очакваме изтънчена реколта, добра едновременно в количествено и качествено отношение, от юг на север в целия регион Божоле.

Времето работи си за нас през този сезон. Оттук насетне зависи само от нашите уайнмейкъри , енолози и от целия ни екип да уловят чарът на тази прекрасна реколта.

Искрено Ваш,

Жорж Дюбьоф от Божоле,

04 септември, 2018

   

   

   

   

Още една изключителна „8“ година

Последните дни от прибиране на реколтата се къпят в топлото лятно слънце.

От първия до последния ден – от 27 Август до 23 Септември, тази реколта ще бъде запомнена като една от най-добрите от години насам. Изумителни зелени листа, здрави лозя и перфектна зрялост чак до събирането на реколтата: имахме всичко това в целия регион, по целия път от север на юг.

Тези изключителни метеорологични условия са проправили пътя към сублимна реколта.

Вече анализирахме и опитахме повече от две хиляди вина и имаме удоволсвтвието да споделим първите си впечатления с вас.

Божоле Нуво 2018 се оформя като изключително ароматно, с вкусни плодове и интензивни аромати на червени и черни плодове. Няма никаква грешка – Гаме отново е тук!

Природата изпълни своята част от сделката, така че сега от нас зависи да се възползваме максимално от тази изключителна реколта. Така, преди есента да обагри лозята ни в златно и червено, ние подбрахме най-доброто от Божоле и Божоле Вилаж, за да ви го представим на премиерата на 15 ноември.

Ваш от Божоле,

Жорж Дюбюф

24 септември, 2018

Новини от Божоле  

Както писахме в последния ни бюлетин, районът на Божоле е благословен с метеорологични условия, които вървят към съвършенство. В идните месеци ще си спомняме за тези дълги, топли дни, предлагащи грозде с оптимална зрялост за ранна, щедра и чудесна висококачествена реколта. Беше удоволствие да гледаме това грозде и знаем, че блестящото слънце по време на гроздобера ще се отрази в тази изключителна реколта.

Сега, когато ферментацията приключи, можем да потвърдим, че тази реколта ще бъде сред най-добрите, които някога сме познавали. През последните четири седмици ние се фокусирахме върху дегустациите на Божоле Нуво и Божоле Вилаж Нуво, за да можем да блендираме и подберем възможно най-добрият израз от тези вина.

За нас е удоволствие да представим новата реколта и да се наслаждаваме на цветовете на дълбоко лилаво и гранат, прекрасните кадифени танини и аромати на червени и черни плодове. Изключителните заоблени аромати и изключителните танини работят в перфектна хармония за това Божоле Нуво, което нашите потребители ще открият на 15 ноември. И така, ще очакваме да го опитаме с нашите приятели и семейства и да се насладим на малко лятно слънце, запечатано в нашето вино, преди зимата да се появи.

   

Ваш от Божоле,

Жорж Дюбьоф,

09 октомври, 2018