Назад

21-10-2017г.

Vinedo Chadwick 2000 избрано от Decanter за Вино-Легенда

Viñedo Chadwick печели престижното признание  "Wine Legend" от списание Decanter!

Реколта 2000 на ултра-примиум виното Viñedo Chadwick е наречено Wine Legend от реномираната Британска медия, което го нарежда сред най-престижните вина от световна класа, като  Château Margaux, Château Lafite, Petrus и др.   

Viñedo Chadwick блести в октомврийският брой на списание Decanter, в който е представено специално издание "2017 Южна Америка". Сред акцентите е реколта 2000 на виното Chadwick, избрано за Вино- Легенда. Всеки месец списанието отличава само вина, които притежават уникални характеристики спрямо останалите вина в света.    

Като водещ редактор на  Decanter Wine Legends, Стивън Брук обяснява в публикацията си: "Въпреки,  че лозето в Чадуик е  засадено през 1992 г., виното е непосредствен успех още от първата му реколта 1999 г. и нататък. Следващите реколти получиха най-високите резултати на Робърт Паркър за Чилийско Каберне Совиньон в продължение на няколко години и това гарантира международно признание за виното. През 2004 г. Едуардо Чадуик организира в Берлин сляпа дегустация на шестнадесет вида Бордо и Бордо-стил вина, включително сред тях и много от първите Френски вина от големите шата, и това вино получи най-високата средна оценка, последвана от друго вино на Чадуик - Vina Seña. Оттогава репутацията на Едуардо Чадуик е гарантирана. "   

Първото издание на Wine Legend бе през 2012 г., създадено, за да признае вината, които са постигнали легендарен статут, като се избира реколта, която е известна като особено добра. Всички вина имат родословие и история и се считат за бенчмарк в региона си. Не е важно избраната реколта да е все още налична в търговската мрежа - всъщност много от тях не са. Списъкът включва много от най-големите имена във виното - списък, гарантиращ покачването на пулса на ценителите и любителите на виното ".

Избирането на виното за Wne Legend от Decanter е предшествано от поредица от изключителни и важни събития и отличия, дадени на Viñedo Chadwick през цялата му история: 

1. Голямо наследство -  Алфонсо Чадуик Ерасурис е смятан за визионер в своето време, особено в модернизацията на чилийската винарска индустрия. През 1983 г. той поема контрола върху винарската Errázuriz, основана от неговия праотец Дон Максимиано Ерасурис в долината Аconcagua през 1870 година.

2. Уникален тероар в Чили "Puente Alto D.O" в долината Maipo -  "Пуенте Алто" се счита за люлката на премиум Каберне Совиньон в Чили, най-добрата територия в страната за производство на Каберне Совиньон с изключителна финес и качество.    

3. Най-висок клас на винопроизводство - Франсиско Баетиг, смятан от мнозина за един от най-талантливите чилийски уайнмейкъри, ръководи безупречната фина настройка на иконичното вино. Философията му е да изработва вина с изключителна елегантност, с голяма свежест и чистота, като зачита характера на всяка реколта и показва най-чистата изява на тероара.   

4. Много лимитирано производство  - Viñedo Chadwick се състои от 15 хектара лозя Каберне Совиньон, които са засадени през 1992 г., с гъстота на растенията от 4,166 растения на хектар. Средните малки добиви на хектар варират от 2,5 до 5 тона, в зависимост от сезона. От всяка реколта се произвеждат само пет до десет хиляди бутилки. Те са строго определени за най-добрите пазари на вино по света.   

5. Водеща роля в признаването на Чили като апелация от световна класа -  Viñedo Chadwick 2000 бе поставено първо над чудесните вина на Франция и Италия в забележително събитие, известно във винения свят като "Берлинските дегустации". Този важен момент в историята на виното отвори очите на международните винени критици към чилийските изискани вина и доведе до откриването и признаването на Чили като световно наименование.

На 23 януари 2004 г., вдъхновен от Judjment of Paris, Едуардо Чадуик и Стивън Спириър поканиха най-високоценените експерти на вино в Европа да вземат участие в историческа сляпо дегустация в Берлин. Предизвикателството беше да се покаже, че Vinedo Chadwick и други супер висок клас Чилийски вина от реколта 2000 и 2001 г., са  на подобно ниво като нивото на най-престижните вина на света в техните еквивалентни реколти. Избраните вина са Château Lafite-Rothschild, Château Margaux и Château Latour, чиято реколта от 2000 г. е била класирана със 100 точки от Робърт Паркър, както и от Супер Тосканските вина Sassicaia, Solaia и Tignanello. Резултатът от тази историческа дегустация се оказа истински фурор: Viñedo Chadwick 2000 е поставен на първо място над най-големите вина на Франция и Италия. Това революционно събитие за Чилийската винарска индустрия, известно като "Берлинските дегустации", се оказа важно събитие и повратна точка за признаването на чилийските изискани вина. Берлинските дегустации доказват качеството и потенциала на Виндедо Чадуик, а също така повишава имиджа на Чили като наименование от световна класа.   

6. Признания от Световните Критици:   

VINTAGE 2001 • 99 Points, JAMES SUCKLING   

VINTAGE 2006 • 97 Points, JAY MILLER FOR ROBERT PARKER’S THE WINE ADVOCATE   

VINTAGE 2007 • 97 Points, Jay Miller, ROBERT PARKER’S WINE ADVOCATE   

VINTAGE 2009 • 93 Points, NEAL MARTIN, ROBERT PARKER’S WINE ADVOCATE      

VINTAGE 2010 • 92 Points, NEAL MARTIN FOR ROBERT PARKER’S THE WINE ADVOCATE      

VINTAGE 2011 • 97 Points, JAMES SUCKLING   

VINTAGE 2012 • 97 Points, JAMES SUCKLING   

VINTAGE 2013 • 94 Points, LUIS GUTIÉRREZ FOR ROBERT PARKER’S THE WINE ADVOCATE   

VINTAGE 2013 • 98 Points, JAMES SUCKLING   

VINTAGE 2014 • 100 Points, JAMES SUCKLING   

VINTAGE 2015 • 95 Points, LUIS GUTIERREZ, ROBERT PARKER'S WINE ADVOCATE      

VINTAGE 2015 • 99 Points, JAMES SUCKLING   

   

7. Първото перфектно вино в Чили - През 2016 г. Виндедо Чадуик реколта 2014 отбеляза перфектните 100 точки от международния критик на вино James Suckling, превръщайки се в първото чилийско вино, постигнало на най-високото признание в света.   

   

Това изключително постижение бележи още един важен момент не само за Viñedo Chadwick, но и за Чилийската винена история и световно признание. "100-точковото Vinedo Chadwick определя величието на Чили с чистота, структура и финес, вино, което се конкурира с най-добрите червени вина в света. Това вино изразява елегантност и мощ едновременно. Първото перфектно вино в Чили и абсолютно заслужено. "   

James Suckling, Чили еволюиращо качество на виното, май 2016 г.