Назад

19-05-2023г.

MINUTY M LIMITED EDITION 2023 ПЪТУВАНЕ НА СЕТИВАТА

ПЪТУВАНЕ ЗА СЕТИВАТА. СЪБУДИ СЕТИВАТА

Това лято Minuty ви кани да откриете Френската Ривиера в изцяло нова светлина. През сетивната призма на художничката Hanna KL ще се насладете на едно уникално пътешествие в което, поезията среща творчеството. Докоснете се до този полет на сетивата обвини в радост и слънчви лъчи, в блясъка на най-новото издание на емблематичната бутилка Minuty M.

Hanna KL е шведска художничка, повлияна от енергията на местата, които посещава, както и от минимализма на скандинавския дизайн.Нейните зашеметяващи творения привличат окото, благодарение както на живостта на цветовете, които използва, така и на тяхната енергия. Цветя, палми и растения почти винаги присъстват в богатата на зеленина работа на Хана, колекция от форми и плодове по нейния уникален начин на възприемане на света.

„Любимото ми нещо при посещението на нови места е свежото вдъхновение, което получавам от преживяването на нова култура. Обработвам това, което виждам по мой собствен начин, и го превръщам в цветни илюстрации. За първи пътувам на юг от Франция ивсичките ми сетива изследваха Прованс, това доведе до абстрактен дизайн, който е едновременно забавен и изтънчен, точно като Сен Тропе! " казва тя.

ЗА ФОТОГРАФА

Водена от моята страст към изображенията и естетическия израз на различните идентичности на марката, преоткрих фотографията, когато работех в рекламата и реших да се отдам изцяло на практиката.

Работата ми е вдъхновена от природата, движението, формите, цветовете, текстурите и вариациите в дневната светлина, които ги разкриват, всички от различни ъгли. Опитвам се да транскрибирам красотата на простите, автентични моменти.

СЪБУДЕТЕ СЕТИВАТА

Имението Minuty е покана за споделяне на Прованс, малко като споделяне на слънчевата му светлина. Това е покана да се потопите в жизнената атмосфера на Френската Ривиера, да се впуснете в пътешествие на сетивата. В своята годишна традиция Minuty работи с художник, за да даде живот на това бягство за сетивата. Това е начин да отдадем почит на полуостров Сен Тропе, тази емблематична земя на постоянно обновяващото се вдъхновение.Бягство за сетивата дълбоко във френската Ривиера.

Проектирана от  Hanna KL, новото издание Minuty M носи обещанието за усещане за бягство до слънчевия бряг на Средиземно море. Тялото и умът са увлечени от магнетичния чар на Френската Ривиера в бягство, за да ни свържат отново с нашите пет сетива.Насладете се на изживяването, докато отпивате чаша Minuty M!

ВКУС

Хана се разхожда по улиците на Гримо, изследвайки цитрусовата пътека на селото. Нотки на цвят, жълто и оранжево, озаряват пътя й. Визуална наслада създават фасадите на къщите, облицовани с бугенвилия и жасмин.

ДОКОСВАНЕ

Художникът пристига в имението Minuty в Гасин, където се стимулира всяко сетиво. Времето в лозето вдъхновява Хана, където тя открива зелени пътеки, покрити с грозде, което придава на вината на Minuty M техните интензивни вкусове. Време е тя да опита тази напитка с прекрасни лимонови и растителни нотки. Седнала в основата на лозите, тя деликатно извлича ароматите на бели плодове.

СЛУХ

След нейното вътрешно изследване, сега е време Хана да се скита в цитаделата на Сен Тропе. От пристанището, облицовано с традиционни домове и техните фасади в охра, до провансалските пазарни щандове на Place des Lices, художникът открива автентичността на Тропез.

Но какво би било едно пътуване до Френската Ривиера без спирка на един от най-красивите плажове на Кот д’Азур?

ГЛЕДКА

Нататък към фините пясъчни плажове на Раматюел. Мистралът леко се издига, а морският бриз нежно събужда сетивата на Хана. Тя поема деликатния морски аромат: водни нотки на морски пръски, леки и освежаващи.

МИРИЗМА

В този момент на артистично творчество, Хана да изживее пътуването си из полуострова: цвета на цитрусовите плодове, океанските миризми, песента на цикадите, топлината на пясъка в дланите на ръцете й и вкуса на прохлада чаша Minuty M. От вкус до мирис, от гледка до звук и докосване, бутилката илюстрира този вкусен сетивен спомен от лазурния бряг на Ривиерата.

Със сигурност бихте искали още една капка слънце на Френската Ривиера и лазурно небе? Насладете се на най-освежаващото розе за годината!