Назад

07-10-2020г.

TANCREDI - ПОСЛАНИК НА ДВЕ ИТАЛИАНСКИ ВЕЛИЧИЯ

Donnafugata D&G

02 октомври 2020 г.

Историческото червено вино Tancredi на сицилианската винарна Donnafugata е с нов облик и носи креативността на Dolce & Gabbana.

Вдъхновено от едноименния герой от филма от 1963г. с Ален Делон  “Il Gattopardo” на Лукино Висконти, Tancredi се откроява с визия, която съчетава традиция и модерност. Златните, сините и вдъхновени от Барока линии ни препращат към престижа на аристокрацията, докато червеното, зеленото и геометричните линии са символ на революционните ценности, утвърдени в Сицилия след обединението на Италия.

След Rosa - оригиналното розе с плодови и флорални аромати, червеното вино Tancredi обогатява гамата от вина, родени от сътрудничеството между Dolce & Gabbana и Donnafugata. Любовта към традицията, уважението към родината, вниманието към детайла и майсторството са ценностите, които са общи за тези два превъзходни бранда с етикет “Made in Italy”.

Това престижно червено вино излиза на пазара в ограничено количество от 8013 бутилки. Tancredi е създадено за първи път през 1990 г. от иновативен за времето си бленд от сортовете Nero d’Avola и Cabernet Sauvignon. В лимитираното издание на Tancredi с визия от Dolce & Gabbana в допълнение към оригиналния купаж е добавен и сорта Tannat.

Произведено в имението Contessa Entellina, виното отлежава в дъб и допълнително в бутилката. Специалното лимитирано издание се откроява със своята средиземноморска индивидуалност: а плодовите, балсамови и пикантни аромати го превръщат в страстно и несъмнено сицилианско.

С интензивен рубинено червен цвят, Tancredi 2016 Limited Edition съчетава нотки на червени плодове, черница и боровинки, с балсамови акценти, нежни нотки на женско биле и сладък тютюн. На небцето разгръща цялата си същност с перфектно интегрирани танини и дълготрайност. Tancredi идеално се съчетава с червено месо и дивеч; препоръчителна е и комбинацията с риба тон или друг вид риба.