Назад

14-11-2019г.

Още новини от Божоле

Реколта 2019 е много Божоле-йска!

Реколтата се проведе при изключителни климатични условия. Слънцето грееше по време на целия период на прибиране на реколтата, което донесе добра зрялост и концентрация на ароматите.

Обемът е разочароващ. Суровите метеорологични условия се отразиха на реколтата и щедрото слънце не успя да утеши мъката на производителите, които загубиха реколтата си поради замръзвания и градушка. Изчисляваме добива на 25 % по-нисък в сравнение с последните пет години.

Реколта 2019 опъна нервите на лозарите. Дъждът и хладното време се появиха по време на
цъфтежа. Топлинната вълна през юли го превърна в най-топлия за десетилетието. Узряването е неравномерно с различни етапи на зрялост на гроздето в зависимост от почвата, експозицията на лозето, възрастта му и добива на лозите. В тези условия беше трудно да се определи датата на гроздобера.

Само най-последователните и посветени лозари, проверяващи състоянието на лозите си всеки ден успяха да постигнат оптимално прибиране на реколтата. При последното сортиране на гроздето запазихме само най-доброто.

Тази реколта беше силно повлияна и оформена от климатичните условия. Големи постижения бяха пожънати само с големи усилия, работа и грижи. Цялото внимание, опит, интуиция и бдителност на производителите бяха необходими, за да завършат успешно реколтата и контролът на процеса на винификация. Това беше година за най-професионалните производители и най-талантливите винопроизводители.

По отношение на качеството сме съблазнени от изобилието на аромати и жизненост, обогатена с добре балансирана киселинност. Разнообразие от аромати с деликатни флорални нотки и пикантна плодовост. Реколта на удоволствието, много „Божоле“ реколта.

За да ви доставим удовлетворение и да изпълним нашата мисия, ние дадохме всичко от себе си, цялата наша грижа и страст, за да постигнем за вас това Beaujolais Nouveau 2019 г.

От Божоле с любов,

Жорж и Франк Дюбьоф

14 ноември, 2019 г.