Назад

16-10-2016г.

Новини от Georges Duboeuf, Божоле

Жорж Дюбьоф

БОЖОЛЕ НУВО 2016 Е НАИСТИНА ВЪЛШЕБНО!

Тази година гроздоберът започна на 15 септември.
Благодарение на феноменалното време и слънцето, пламнало над нас по време на целия гроздобер, берачите и винопроизводителите са изключително щастливи. Гроздето като цяло е много добре узряло, закръглено и приятно сладко.
Според прогнозите за времето, това е бил най-топлият и най-слънчев месец септември от петдесет години насам. Реколтата тази година е нищо друго, освен наслада.
Изглежда, природата се усмихва на реколта 2016!
Можем да кажем, че от години не сме виждали толкова високи добиви от зоните Божоле и Божоле Вилаж.
Майсторството на винопроизводителя изисква упорита работа, умения и най-високи стандарти, продиктувани от собствената му страст и професионализъм. Всяка реколта е уникална. Тя е израз на климатичните услови, израз на времето и знанията на винопроизводителите. Те са майсторите на лозата, отглеждат я, подрязват я, грижат се за реколтата си и изпълняват цялата работа, която лозето изисква, според капризите на времето и сезоните.

   

След тестване и повторно тестване на безброй проби (дегустация на всяка проба от 2 до 6 пъти - след пресоване, по време на малолактичната ферментация, след малолактична ферментация ... при всяка фаза), вината най-накрая са готови и задоволяват нашите изисквания, и можем да кажем, на първо място, че реколта 2016 е благословена с красив, дълбок рубинен цвят.

На нос ще откриете палитра от красиви, свежи аромати на ягоди и малини. Когато опитате Божоле Нуво 2016 и Божоле Вилаж Нуво 2016 , те са съблазнителни и приятни. Реколтата тази година ни предлага всичко, което можем да си пожелаем и да очакваме от едно голямо Божоле Нуво - вкусни, оживени и радостни вина, обвити с чар.
Това, което знаем със сигурност е, че Божоле Нуво 2016 е наистина вълшебно!


Ваш от Божоле,
Georges DUBOEUF

12 Октомври, 2016