Назад

30-03-2023г.

ROSA Dolce&Gabbana и Donnafugata 2022

НОВАТА РЕКОЛТА ROSA DOLCE&GABBAN AND DONNAFUGGATA 2022 Е ТУК

поръчайте тук


Rosa Dolce&Gabbana и Donnafugata е вино розе с уникална индивидуалност, резултат от оригинална смес от два червени сорта грозде, сред най-важните от сицилианската традиция. Rosa 2022 се отличава с отличителния стил на етикета, елегантния аромат на букета и приятната си минералност и устойчивост.

Креативност, традиция и иновация

Безусловната любов към Сицилия обединява Dolce & Gabbana и Donnafugata в колаборация,  която са преплетени кративността, традиция и иновацията. Резултатът е колекция от вина със силна Средиземноморска идентичност, необикновенни посланици на Сицилианските цветове, аромати и култура по света.Страстта към работата и вниманието към детайла представят ценностите върху които двата Made in Italy бранда строят историята си. 

   

Елегантно розе, родено от диалога между две земи

Rosa е елегантно розе, носещо името на уникания си бледорозов цвят. Rosa е в лимитирана продукция от уникални територии и лозя, които разкриват необикновеното богатство и разнообразие на сицилианското лозарство,  плод на оригинална смес от два червени сорта грозде, Nerello Mascalese и Nocera. Nerello Mascalese, който се отглежда на вулканични почви, изразява минералност и изискан флорален компонент. Поддава се много добре на производство на вина розе. Nocera е древен почти забравен сорт с престижно минало. След години на експериментиране Donnafugata го засажда в лозята. Небцето е запленено от свежестта на Nocera, сорт, отглеждан от Donnafugata сред хълмовете на Contessa Entellina, в сърцето на очарователната сицилианска провинция. Специалният финес на това розе е свързан с безпогрешната минералност на Nerello Mascalese от Етна, величественият вулкан, който доминира в източната част на острова.

Ярко бледо розово на цвят, има широк флорален букет от жасмин и розови листенца, с деликатни плодови нотки на праскова и плодове с бяла месеста част. С приятен аромат, минералност и финес, той изненадва със забележителна устойчивост.

Точно както Donnafugata създаде нов бленд от два сицилиански сорта грозде, така и креативността на Dolce&Gabbana пое предизвикателството да разкаже историята на това престижно вино, наблюдавайки координирания му образ: незабавно разпознаваемите графики на материалите черпят вдъхновение от емблематичния сицилиански количка, която представя майсторството, културата и традицията на острова по целия свят.

Дизайнерската визия ни очарова още от момента на пускането й в продажба, чрез специалната опаковка. Rosa изразява ценностите на креативността и занаятчийството в Италия, които Dolce & Gabbana и Donnafugata споделят и предлагат на светa. Резултат от оригиналния бленд от сортовете грозде Nerello Mascalese и Nocera, 

С реколта 2020, Rosa се предлага за първи път и във формат magnum (1,5 л).

Перфектно като аперитив, Rosa всъщност идеално се комбинира както със сурова риба, така и с вегетариански ястия и деликатни меса.

Dolce & Gabbana и Donnafugata ROSA 2022 вече е при нас!