Назад

04-04-2022г.

LIMITED EDITION MINUTY M, LÉA AMATI FEAT ELSA LEYDIER

MINUTY M - СРЕДИЗЕМНОМОРСКО РАНДЕВУ

5-то лимитирано издание показва как към Minuty се присъединят двама творци в артистичната лимитирана серия на бранда.

Léa Amati е татуист от Париж с ярък и брилянтен стил, който допринася за меката колоритност на виното. Minuty М се връща към корените си със Средиземноморско рандеву през 2022 година. Сътрудничеството на бранда с Léa Amati представя различните светлосенки на синьото, с които Средиземноморието е известно. Поканена от Elsa Leydier - фотограф, който разделя времето си между Бразилия и Франция, Léa Amati изважда наяве различните страни на Френската Ривиера: от разсъмването до лунната светлина, преходът от жълто към розово, червено или дори дълбоко синьо с нотки на лилаво, всички тези цветове на бутилката напомнят на съзнанието ни за слънцето и морето.

Léa привлича близки и приятели към ежедневието на своето изкуство. Тя събира в едно спонтанността, думите, емоциите, моментите и атмосферата в нейния минималистичен и абстрактен дизайн. Тя обича да създава цветни творения, основата на които са лицата и природните дадености. Използва различни илюстрации, които отразяват природата и живота в нея и обожава хората да имат собствена интерпретация на нейните дизайни.

"Времето ми прекарано с Minuty ми позволи да осъзная разликата и да уловя светлината, цветовете и атмосферата, която носи бутилката. Моето пътуване до Château Minuty ме потопи в свят, окъпан в светлина и замайващи аромати. Когато мисля за винарната, мога да помириша вкусния и опияняващ аромат на реколтата грозде. Сен Тропе и неговите плажове вдъхновяват цветовете и извивките на бутилката."

Тя улавя спокойствието, светлината и цветовете на плажовете на Сен Тропе сутрин. Рисуването върху бутилката и нейните извивки, ми позволиха да покажа дизайна, който си представям. Това беше надграждащ процес, запълващ бутилката ден след ден. Осъзнах, че силуета й е като Minuty rosé - деликатен и елегантен. Исках да уловя светлината и цветовете на плажовете, безгрижния дух на Розето и прекрасните спомени, които събрах докато работех."

ELSA LEYDIER, таланлив фотограф

Minuty спомогна на фотографа Elsa Leydier да улови сърцето и душата в работата на Léa Amati.

Еlsa завършва националното училище по фотография в Арлес през 2015 година. Силата на нейната фотография е в емблематичните изображения. Какво би паснало повече на Minuty от този почерк!? Elsa поставя свой собствен отпечатък върху красотата, за да покаже любимите земи и пейзажи на Minuty. Фотографът се фокусира върху слънчевите нюанси на Сен Тропе и светлината, отразяваща Средиземноморските пейзажи.

MINUTY M - СВЕТОВНО ИЗВЕСТНА ИКОНА НА РОЗЕ ОТ ПРОВАНС

Minuty е бленд от Гренаш, Сенсо и Сира. В идеалната ароматна хармония, дължаща се на гроздето Гренаш виното се отличава с наситен аромат на праскова и нотки на портокал. Това е идеалното вино, което освежава в слънчевите и топли дни.

Minuty M 2021 има лек и наситен вкус. Реколтата показва нотки на портокалови корички и боровинка. Вкусът е мек и много освежаващ.

Minuty M 2021 допринася моментите да са още по-магически и е перфектно допълнение към зеленчуци, месо на скара, шишчета и кайсиев тарт.