Назад

11-01-2022г.

DOLCE & GABBANA AND DONNAFUGATA ПРЕДСТАВЯТ COURDILAVA 2017

 DOLCE&GABBANA И DONNAFUGATA ПРЕДСТАВЯТ CUORDILAVA

поръчай тук

   

Dolce&Gabbana и Donnafugata представят новото престижно вино отлеждано по склоновете на вулкана Етна: червеното Cuordilava 2017, вино с изключителна елегантност и минералност, резултат от лозарството на този планински тероар.

Новото предложение, Cuordilava, обогатявa семейството от вина, родени от сътрудничеството между Dolce&Gabbana и Donnafugata, след розе Rosa, бялото Isolano и червеното Tancredi. Любовта към традицията, отдадеността към изработката и вниманието към детайла са ценностите, които винаги са обединявали тези две съвършенни марки от проекта Made in Italy.

Етна, най-високият активен вулкан в Европа, предлага уникално местообитание, което дава живот на вина със страхотна индивидуалност. Тук сицилианското слънце се съчетава с голямата надморска височина на лозята и големи температурни амплитуди. Благодарение на изключителното богатство на почвата, произлизащо от потоци от лава, натрупвания от скали, пепел и отломки – така нареченото „sciare“ на сицилиански език – вината от този район придобиват безпогрешен индивидуален характер.

Cuordilava, реколта 2017 г. е червено вино с голяма елегантност, което след дълъг период на отлежаване изразява интензивни нотки на малки червени плодове, подправки и храсти. На небцето е обширно и дълбоко, с галещи танини и продължителна устойчивост.

Превъзходството на Cuordilava идеално се вписва в творчеството на Dolce&Gabbana: геометрични мотиви, които напомнят за фолклора на сицилианската каруца. Червено, зелено, синьо и жълто се преплитат и разказват за красотата на най-добрите традиции на острова и изключителната уникалност на неговите пейзажи.

ПОРЪЧАЙ ТУК