Назад

10-01-2017г.

James Suckling за вината на Donnafugata

Донафугата

Имаме удоволствието да споделим с вас последните оценки на вината на Donnafugata от James Suckling


MILLE E UNA NOTTE 2011   93/100 

Червено с характер на къпини и шоколад. Също, нотки на лешници. Плътно тяло, копринени танини и сочен финал. Много и  чист плод ще откриете тук. Красиво вино с плодове и структура. Пийте сега или задръжте за отлежаване.


BEN RYE 2013  93/100      

Тъмен златен цвят, напомнящ, че гроздето е било сушено навън, под яркото слънце на остров Pantelleria. Чудни аромати на кайсии и портокалов конфитюр, с нотки на карамел. Много плътно и сладко тяло. Ярка плодовост и киселинност, с нотки на ядки. Уникално десертно вино, както винаги. Пийте и се наслаждавайте.

   

SHERAZADE 2015   92/100   

С приятни копринени и пикантни танини притежава това вино от сорт неро д'Авола, с характер на кора от лимон и венчелистчета от роза. Със средно тяло и дълъг послевкус. Пийте сега. 


ANTHÌLIA 2015   92/100   

Балансирано бяло вино с много енергия и красота, с характер на варовик, камък и слайсове лимон. Средно тяло, прекрасен интензитет на плодове и дълъг и ароматен финал. Пийте сега.      

TANCREDI 2012  90/100      

Сочно и вкусно червено характер на сливи, сушени череши и тъмно-шоколад. Бленд от каберне совиньон, танат и неро д'Авола.