Dolce & Gabbana и Donnafugata са обединени от своята споделена любов към Сицилия в едно уникално сътрудничество, основано на креативност и майсторство. Bollicina Gold е Nerello Mascalese Brut Rosé, чиято непогрешима минералност е подсилена от вулканичните почви.
BOLLICINA GOLD ROSE BRUT VINTAGE 2019
Ироничният стил на D&G и Donnafugata в най-новото им творение
Производствен район: Източна Сицилия, в имота на община Рандацо, от грозде, отглеждано в особено подходящи зони по склоновете на вулкана Етна.
Почви и климат: Преобладаващи терени на височина над 500 м над морското равнище, планински...
Dolce & Gabbana и Donnafugata са обединени от своята споделена любов към Сицилия в едно уникално сътрудничество, основано на креативност и майсторство. Bollicina Gold е Nerello Mascalese Brut Rosé, чиято непогрешима минералност е подсилена от вулканичните почви.
BOLLICINA GOLD ROSE BRUT VINTAGE 2019
Ироничният стил на D&G и Donnafugata в най-новото им творение
Производствен район: Източна Сицилия, в имота на община Рандацо, от грозде, отглеждано в особено подходящи зони по склоновете на вулкана Етна.
Почви и климат: Преобладаващи терени на височина над 500 м над морското равнище, планински релеф и песъчливи почви от вулканичен произход. Климатът е континентален със средиземноморски влияния — студени зими и лета с големи температурни амплитуди между деня и нощта.
Лозя: Лозя с традиционни местни системи на отглеждане. Наклонените терени се култивират на тераси, оградени със сухи каменни стени от лава.
Реколта: Реколтата 2019 г. беше хладна, със средни количества валежи — типична за региона. Валежите през пролетта и лятото, особено между средата на август и началото на септември, подсилиха свежестта и аромата на гроздето. Гроздето бе събрано ръчно в касетки и внимателно сортирано и селектирано. За Bollicina Gold сортът Nerello Mascalese бе обран на 14 и 15 септември.
Винификация и отлежаване: След пристигането в избата гроздето преминава допълнителна селекция на вибрационна маса, след което се пресова деликатно. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура. Следва вторична ферментация в бутилката. Виното отлежава върху утайките около 36 месеца преди дегоржиране, а след това — още поне 12 месеца в бутилка преди реализация на пазара.
Описание: Изключително блед светлорозов цвят със златисти отблясъци. Аромат на препечен хляб с плодови нотки на цитрус и червено френско грозде. В устата се отличава със свежест, минералност и дълготраен вкус.
Потенциал за отлежаване: Най-добър за консумация в рамките на 8–10 години.
Диалог с креативността: С етикета „Gold“, символизиращ елегантност и жизненост, това пенливо вино въплъщава иконичния стил на Dolce&Gabbana, които са създали дизайна на марката. Изисканата опаковка на Bollicina Gold е почит към италианското майсторство, което се отразява във всеки детайл на това изключително вино.