Сорт: 100 % сира
Виното е известно от 16-ти век с неговата изтънченост и деликатност и е сервирано на масата на френските крале. През 17 век Йезуитите от Турнон дават на тази зона сегашното й име. Между 1956 и 1969 г. всички лозя от тази област, които преди са наричани"Côtes du Rhône", са прегрупирани под апелацията Saint-Joseph.
Лозя: Това Cuvée е бленд от грозде от тероарите на Vion, Saint
Jean de Muzols, Mauves и Tournon. Средно производство: 20 000 бутилки
(75 cl) годишно.
Винификация: Гроздето за кювето"François de Tournon" се...
Сорт: 100 % сира
Виното е известно от 16-ти век с неговата изтънченост и деликатност и е сервирано на масата на френските крале. През 17 век Йезуитите от Турнон дават на тази зона сегашното й име. Между 1956 и 1969 г. всички лозя от тази област, които преди са наричани"Côtes du Rhône", са прегрупирани под апелацията Saint-Joseph.
Лозя: Това Cuvée е бленд от грозде от тероарите на Vion, Saint
Jean de Muzols, Mauves и Tournon. Средно производство: 20 000 бутилки
(75 cl) годишно.
Винификация: Гроздето за кювето"François de Tournon" се събира на ръка, при оптимална зрялост. Ферментацията традиционно протича в бетонови съдове с отворена плоча и е предшествана от 2 дни студена мацерация. Провежда се при контролирани температури от 28 ° С до 30 ° С. Ежедневно натискане надолу на "шапката" и изпомпване се извършва в продължениие на около 10 дни. Виното зрее между 10 и 14 месеца в употребявани френски бъчви (между 1 и 3 годишни). Част от него отлежава в бетоновите съдове, за да се запази свежестта на плода.
Описание: Цветът е дълбок, тъмно рубиненочервен. Носът ясно се отличава с деликатни аромати на касис и подправки. На небцето "François de Tournon" показва гладка и елегантна текстура, която крие добра, но фина и копринена танинова структура, придаваща на виното голям потенциал за отлежаване.