Назад

DELAS FRERES

Рона, Франция

www.delas.com

Delas Frères е по настоящем един от топ четирите производители от Долината на Рона. Компанията е основана през 1835 г., със 175 годишна история; разположена е в древна Централна Рона, където се отглеждат най-престижните за времето си вина. Вината на Maison Delas перфектно демонстрират характеристиките, въплътени от натуралните условия, при които се отглеждат.

През 1924 г. името на фирмата се променя на Delas Frères (Братя Делас), поради участие на фамилни членове в управлението й. От тогава, бизнесът се развива непрекъснато. Delas Frères придобиват лозя в Шатоньоф-дю-Пап (Chateau neuf du Pape) и разширяват лозята си в Ермитаж (Hermitage). През 1974 г. компанията придобива лозови масиви в Кот Роти (Cote Rôtie) и в Кондрю (Condrieu). През 1977 г. Delas е закупена от компанията Deutz - производител на класно шампанско. Управлението на търговските, маркетинговите и административни функции се групират в Deutz, в региона Marne в Шампан.

През 1993 г., Deutz и Delas Frères стават част от групата Roederer, която решава да води пълна самостоятелност по отношение на управлението и търговската политика. Назначават Фабрис Росе за изпълнителен директор през 1996 г. Хуманист и човек с добра преценка, той бързо вижда огромния потенциал на фирмата. През май 1997 г. той среща Жак Гранж, млад енолог, обучен в Бургундия, с опит при едно от най-големите имена в Долината на Рона. Тази среща променя изцяло бъдещето на Delas Frères и предизвиква истински ренесанс. Двамата създават силно мотивиран екип. Под ръководството на новото управление са направени редица нови инвестиции в избата в Saint-Jean-de-Muzols. Концепцията на избата може да се обобщи в едно изречение: Мястото на човека и виното е в центъра на сцената, заедно с тероара. Днес Delas Frères управлява 140 декара в апелациите Hermitage, Saint Josepf, Crozes-Hermitage, Condriu, Cote Rotie. Най-добрите лозя се намират по стръмните склонове на Hermitage, с 80 декара от Les Bessards, и два декара I'Érmite.