Сорт: Небиоло
Лозя: През 1990 г Доменико Клерико купува лозето Pajana от парцела Ginestra, който е с Крю статут, и Barolo Pajana прави първият си дебют.
Лозя: 3 хектара в Ginestra. Средна възраст на лозята: по-старите лози са засадени между 1965 и 1970.
Винификация: Гроздоберът е ръчен, след месец октомври. Мацерация с ципите в ротор-ферментор в продължение на 20 - 30 дни. Отлежава от 24 до 30 месеца във Френски дъбови бъчви (80 % нови...
Сорт: Небиоло
Лозя: През 1990 г Доменико Клерико купува лозето Pajana от парцела Ginestra, който е с Крю статут, и Barolo Pajana прави първият си дебют.
Лозя: 3 хектара в Ginestra. Средна възраст на лозята: по-старите лози са засадени между 1965 и 1970.
Винификация: Гроздоберът е ръчен, след месец октомври. Мацерация с ципите в ротор-ферментор в продължение на 20 - 30 дни. Отлежава от 24 до 30 месеца във Френски дъбови бъчви (80 % нови и 20 % използвани веднъж). Продукцията е 13 000 бутилки.
Описание: Тъмно рубинен цвят, аромат на череши, катран, бор, подправки. С много плодове на небцето, големи танини.