Domenico Clеrico: “В продължение на дълго време, баща ми отглеждаше грозде в скромно количество, което продаваше на местните пазари. Това беше една малка селскостопанска ферма с около 4 - 5 хектара земя. През 1976 г. той ме попита дали искам да поема управлението на компанията. С подкрепата на жена ми поех към това голямо приключение. В онези дни, отглеждане на грозде и продажбата му не беше много печеливша дейност, така че аз реших да изпробвам ръцете си в правене на вино. Както моето приключение показа, решението ми да се превърна в производител на вино означаваше, че съм изправен пред необходимостта да увелича количеството земя за отглеждане на грозде, и така през 1977 г. си купих малък парцел в сърцето на зоната Bussia. Резултатът беше Bricotto Bussia, първото ми Barolo произведено през 1979 година. След това, през 1981 г. успях да се сдобия с едно фантастично лозе на хълма Ginestre в Monforte, от което произвеждам Barolo Ciabot Mentin.
През 1990 г. си купих още едно парче земя в същия район, където правя Barolo Pajana, а през 1995 г. лозе , разположено в район, известен като Mosconi, мястото, от където произхожда Barolo Percristina. С много труд, ентусиазъм и понякога, с разочарование, изградихме компания, която сега се състои от двадесет и един хектара, които произвеждат общо около 110 000 бутилки годишно. Въпреки това, недоволен от опита, придобит през годините, в периода между 2005 г. и 2006 г. активно търсех нова цел, която ще ми даде правилния стимул да се поставя под изпитание още веднъж. Това се превърна в търсене на ново вино. Така че, това е, аз търсих и намерих правилното лозето, за да работя в друго, значително за Barolo място, наречено Serralunga, което в някои аспекти е подобно на Monforte, и коeто ми позволи да създам Barolo със странното име Aeroplanservaj….”