Назад

10-06-2019г.

Limited Edition Cruise Collection Juve y Camps Reserva de la Familia, by Sergio Mora

Серхио Мора (роден в Барселона през 1975), познат също като MAGICOMORA, е художник, илюстратор и чертожник. Печели Латинското Грами за Най-добър Дизайн 2016 за илюстрацията на обложката на албума „Поетът Халей“ на инди-рок бандата Love of Lesbian. Неотдавна изрисува стените в ресторанта Bazaar Mar в Маями на шеф Хосе Андре, чийто дизайнер е Филип Старк. През 2017 той отново работи със Старк по проект за втори ресторант в Парк Авеню, Ню Йорк.


„В калейдоскопичния свят на Серхио Мора нищо не е каквото изглежда. Това е като едно безкрайно намигване в реалността на невъзможното.

Хосе Андре, Шеф

Серхио Мора принадлежи към поколението от млади артисти, които в началото на 21ви век разпространяват худжественото изкуство зад границите на канавата. Те окупират местата, за които е необходима дързостта на изкуството, умението на художника, но които след рязкото навлизане на постмодернизма страдат от изместването на фокуса от естетичната дискусия.

Детство, игри и играчки, телевизия, рок, поп, филми, научна фантастика, чудовища, „изкуството е магия“ – това са все елементи, широко застъпени в творбите му до момента, в който стават Места на трансформация, спомени, радост и надежда, постигнати чрез размишление. Серхио Мора получава награда Грами, участва в проект с известния дизайнер Филип Старк, работи с Гучи. Публикува собствени комикси и илюстрира множество заглавия за най-добрите издателски къщи. Творбите му са присъствали в изложби по целия свят, от Барселона до Лондон и Ню Йорк, през Дубай и Китай и много други места. Магията на Серхио Мора лекува предразсъдъците, избягвайки каквито и да било споразумения и ни дава уникално преживяване на пълно щастие. Серхио Мора ни дава ефекти, основани на мечти и желания, които дори не сме си представяли, че можем да изживеем.

Линкове към проекти на Серхио Мора:   

https://sergiomora.com/art/  

https://sergiomora.com/illustration/  

https://sergiomora.com/products/