Назад

01-12-2021г.

DOLCE & GABBANA AND DONNAFUGATA ISOLANO

 ISOLANO 2019 LIMITED EDITION   

поръчай тук

Този сезон майсторстовто на италианската култура взима връх и отражение в две запомнящи се вина от успешната колаборация на DOLCE & GABBANA И DONNAFUGATA - TANCREDI 2017 и ISOLANO 2019.

Isolano е новото бяло вино, родено от партньорството между Donnafugata и Dolce&Gabbana.

Kолаборация на италианските марки ни очарова с вино, което ни обгръщаща с елегантност и изключителна вулканична минералност, плод на планинско лозе от склоновете на Етна.

Колекция: Dolce&Gabbana и Donnafugata, изключителни посланици на сицилианската култура, когато говорим за творчество и майсторство.

Деноминация: Etna Bianco Doc.

Сорт: Кариканте, местен сорт грозде от Етна плюс малки проценти от други местни сортове.

Производствен район: Източна Сицилия, северната страна на Етна, в териториите на Рандацо и Кастильоне ди Сицилия. Етна е планинско лозарство с лозя, разположени между 700 и 750 метра надморска височина, където континенталният климат, даден от надморската височина, се среща със сицилианското слънце. По-специално, тази област на север от вулкана се характеризира с по-ниски от средните валежи от тези по другите склонове на Етна. Лятото е прохладно, със силни температурни разлики между деня и нощта.

Почвите са песъчливи, с вулканичен произход, богати на минерали.

Реколта: 2019 г. беше типична реколта за Етна. Дъждовете между средата на август и началото на септември засилиха свежестта и аромата на сорта. Следващите седмици бяха сухи и тези климатични условия доведоха до добра зрялост и нормално развитие на реколтата. Гроздоберът на сорта Кариканте, с внимателна селекция на гроздето в лозето, се проведе между 30 септември и на 10 октомври.

Винификация и стареене: Ферментацията се извършва в стомана при температура 14-16 ° C. Виното е отлежало 10 месеца, отчасти в резервоари и отчасти във френски дъбови бъчви, а след това в бутилка над 12 месеца, преди да бъде пуснато на пазара.

Аналитични данни: Алкохол 12,72% vol. - обща киселинност 6,1 g/l - pH 3,25.

Характеристика: Сламеножълт цвят със златни отблясъци. На нос представя изискан букет с уханни цитрусови аромати и средиземноморски билки. Isolano е вино с обгръщаща елегантност, което на вкус се откроява със своята устойчивост и изключителна вулканична минералност.

Потенциал за отлежаване: Над 10 години.

Храна и вино: Идеално си подхожда с миди, вегетариански предястия, гъби, рибни ястия или бели меса. Температура на сервиране: 10-12°C.

Диалог с креативността: Визията, създадено от Dolce&Gabbana, подсилва цветовете на Сицилия както в графиката на етикета и кутията, така и в изборът на капсулата. Геометричните форми са типичните за Сицилия: доминират червено, зелено, синьо и жълто. В центъра е димящият вулкан Етна - внушителен и самотен в своето величие, вулканът сякаш се носи между земята и небето, между мечтата и реалността, продължавайки да очарова със своята истинска и автентична сицилианска красота. 

   

ПОРЪЧАЙ ТУК

РАЗГЛЕДАЙ ТУК ВСИЧКИ ВИНА НА DONNAFUGATA И DOLCE&GABBANA

ПРОЧЕТИ ТУК И ЗА КОЛАБОРАЦИЯТА DONNAFUGATA И DOLCE&GABBANA - TRANCREDI LIMITED EDITION