Назад

30-11-2021г.

DOLCE & GABBANA AND DONNAFUGATA TANCREDI 2017 LIMITED EDITION

TANCREDI 2017 LIMITED EDITION

поръчай тук

Dolce&Gabbana и Donnafugata превъплъщават Tancredi, историческото червено вино, което е известно със своята средиземноморска елегантност.

Тази година модната марка и сицилианската изба представят второто лимитирано издание с етикет от Dolce&Gabbana. Произведени са само 14 013 номерирани бутилки от реколта 2017.

Колаборацията е перфектен посланик на две върхови постижения, които представят концепцията Made in Italy, обединени от безусловната си любов към Сицилия, страстта си към работата и вниманието към детайла.

Виното Tancredi на Donnafugata е създадено за първи път през 1990 г. от иновативен за времето си бленд от сортовете Неро д’Авола и Каберне Совиньон. В лимитираното издание на Tancredi с визия от Dolce & Gabbana в допълнение към оригиналния купаж е добавен и сорта Tannat. 

Колекция: 

Dolce&Gabbana и Donnafugata, изключителни посланици на сицилианската култура, когато говорим за творчество и майсторство.

Denomination: Terre Siciliane IGT Rosso  

Сортове грозде: Cabernet Sauvignon, Nero d’Avola; Tannat

Производствена зона: 

Имението Donnafugata Contessa Entellina и съседни територии, в сърцето на югозападна Сицилия; лозята са по хълмовете, предимно на глинести почви.

Реколта 2017:

2017 e i по-малко количество дъждове. Регистрираните температури между юли и август са по-високи от средните за сезона и това води до узряване на всички сортове, култивирани в района, с 1-2 седмици по-рано от обичайното. В този период на лятото добрите температурни диапазони между деня и нощта дават здраво грозде с отлично ароматно и фенолно узряване.

Гроздоберът започна с Nero d’Avola през последното десетдневие на август, последван от гроздоберът на сортовете Tannat и Cabernet Sauvignon през първите десет дни на септември.

Винификация и стареене:

Ферментация в неръждаема стомана с мацерация за около 14 дни при температура 28°- 30° C. Отлежаване 12 месеца в дъб и поне 3 години в бутилка преди пускане за продажба (1 ноември 2021 г.).

Данни от анализа: алкохол 13,66 % vol., обща киселинност: 5,5 g/l., pH: 3,65.

Характеристики:

С интензивен рубиненочервен цвят, Tancredi 2017 Limited Edition съчетава нотки на червени плодове, касис и сини сливи, с балсамови нотки и деликатни нотки на какао и сладък тютюн. На небцето разгръща цялата си същност с перфектно интегрирани танини и дълъг финал.

Потенциал за стареене:

Може да се консумира веднага. Препоръчва се отлежаване. Ако се съхранява правилно, може да се пие още 20 години.

Храна и вино:

Tancredi идеално се съчетава с червено месо и дивеч; препоръчителна е и комбинацията с риба тон.

Може да се консумира в момента, ако се сервира в големи широки чаши с добра височина. Отлично за консумация при 18°C.

Диалог с креативността:

Името Tancredi е вдъхновено от едноименния герой от филма от 1963 г. с Ален Делон “Il Gattopardo” на Лукино Висконти, Tancredi се откроява с визия, която съчетава традиция и модерност. Tancredi е любимият племенник на принца на Salina заради неговия чар и способност да се адаптира към промените, за страстния и неопровержим сицилиански характер.

Визията на лимитираното издание на това „революционно“ вино, отдава почит именно на “Il Gattopardo” и по-специално на контраста между традицията и модерността, който Tancredi обобщава сам по себе си.

Златните, сините и вдъхновени от Барока линии ни препращат към престижа на аристокрацията, докато червеното, зеленото и геометричните линии са символ на революционните ценности, утвърдени в Сицилия след обединението на Италия.

ПОРЪЧАЙ ТУК

РАЗГЛЕДАЙ ТУК ВСИЧКИ ВИНА НА DONNAFUGATA И DOLCE&GABBANA

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА КОЛАБОРАЦИЯТА НА DONNAFUGATA DOLCE&GABBANA - ISOLANO LIMITED EDITION