Сорт: 50% пино ноар, 10% мьоние, 40% шардоне
Стил на виното: Елегантно и интензивно
Това розово шампанско обединява елегантността с
интензивността в най-чистия стил на Шампанско къщата Henriot.
Бленд: Добавя се червено вино от сорта пино ноар към бленда. Виното изразява най-добрият тероар от пино ноар (50%)
и мьоние (10%) от Монтан де Реймс, като същевременно се запазва свежият
минерален характер на шардонето (40%) от Кот де Блан. Henriot Brut Rosé съдържа и ценни
резервни вина, които съставляват 35% от купажа. След това всяка бутилка се
оставя да отлежава в...
Сорт: 50% пино ноар, 10% мьоние, 40% шардоне
Стил на виното: Елегантно и интензивно
Това розово шампанско обединява елегантността с
интензивността в най-чистия стил на Шампанско къщата Henriot.
Бленд: Добавя се червено вино от сорта пино ноар към бленда. Виното изразява най-добрият тероар от пино ноар (50%)
и мьоние (10%) от Монтан де Реймс, като същевременно се запазва свежият
минерален характер на шардонето (40%) от Кот де Блан. Henriot Brut Rosé съдържа и ценни
резервни вина, които съставляват 35% от купажа. След това всяка бутилка се
оставя да отлежава в прохладата и спокойнаа атмосфера на нашите изби в
продължение на 3 години.
Досажът е по-малко от 9 гр/л.
Блендът Brut Rosé съдържа малко количество от престижното шампанско Cuve 38. Това вино, направено в стила на вечна резерва, идващо
изключително от Grand Cru лозя с шардоне, е уникално за Къщата Henriot и
изразява нейната същност, съвършенство и оригиналност.
Описание: Бледо розово на вид, с меден оттенък,
с фини и устойчиви мехурчета в чашата. На нос това шампанско може да изненада
със своя характер. Сложна интензивност и привлекателен плодов стил. Аромати на
малина, ягода и хрупкава череша, последвани от нотки на прясно изцеден лимон, розов
грейпфрут и мандарина. Идва ред последователно на касис и карамфил, заедно с
деликатен аромат на ирис. Добре балансирано на вкус, разкрива невероятно
постоянство. Атрактивни балсамови и флорални аромати проправят път на пикантни
нотки във вълна от страхотна свежест.
Дегустацията кулминира с продължително
сладко докосване.