Сорт: 100% Шардоне
Реколта 2021: Сезон 2021 е бил малко по-студен от средното, което е позволило на гроздето да узрява бавно, равномерно и с чудесно качество, което е довело до направата на по-свежи и по-елегантни вина с наситени аромати и цвят.
Лозя: Гроздето, използвано за производството на това вино, идва изцяло от Aconcagua Costa. Температурните амплютуди на това място със студен климат, уникалността на неговите почви и възвишения позволяват всяко лозе да узрее със собствено темпо. Поради близостта си до студения Тих...
Сорт: 100% Шардоне
Реколта 2021: Сезон 2021 е бил малко по-студен от средното, което е позволило на гроздето да узрява бавно, равномерно и с чудесно качество, което е довело до направата на по-свежи и по-елегантни вина с наситени аромати и цвят.
Лозя: Гроздето, използвано за производството на това вино, идва изцяло от Aconcagua Costa. Температурните амплютуди на това място със студен климат, уникалността на неговите почви и възвишения позволяват всяко лозе да узрее със собствено темпо. Поради близостта си до студения Тих океан и неговите добре дренирани почви с изобилие от шисти, това лозе ражда грозде от сортовете шардоне, пино ноар и сира с изключителна сложност, дълбочина, минералност и естествена киселинност.
Винификация: Гроздето е брано ръчно през ранните сутрините в периода 26-ти февруари до 1-ви март, за да е сигурно, че плодовете ще са достатъчно охладени, когато пристигнат във винарната. Гроздовете се пресоват цели и сокът се избистря чрез студено декантиране, без използване на ензими. След това сокът се прехвърля във френски дъбови бъчви, където ферментира с помощта на местни дрожди. 40% от сместа претърпява малолактична ферментация. Виното отлежава 12 месеца в 400-литрови френски дъбови бъчви, от които 30% са нови.
Описание: Вино с бистър, ярък сламеножълт цвят. Елегантният нос се откроява с аромати на бели цветя последвани от цитрусови нотки, към финала- сушени плодове и сладкиши с нотки на ванилия. На небцето преобладава цитрусовият профил, придружен от нотки на марципан, докосване на круша и деликатна нотка, напомняща за тарт от касис. Небцето започва свежо с жизнена и интензивна киселинност със страхотно дълбочина и по