Назад

VINA ERRAZURIZ   

Аконкагуа Вали, Чили 

www.errazuriz.com

Дон Maximiano Errazuriz основава винарна Ерасурис през 1870 в долината Аконкагуа, на 100 км северно от столицата Santiago. Дон Maximiano купува от най-добрите клонове във Франция и със сила и постоянство трансформира тази земя в основа за създаване на световни класни лозя. 

От тяхното пристигане в Чили, преди повече от два века, членовете на фамилията Errazuriz, играят важна роля в най-важните културни, социални и политически събития. Фамилията Errazuriz е дала на нацията 4 президента на републиката, двама архиепископи, и няколко дипломати, писатели и индустриалци. Днес Едуардо Чадуик е президент на изба Errazuriz. Той е шесто поколение управник и собственик на избата. Намерението му е да продължи оставеното от баща си, влагайки досущ като баща си, страст към виното и убеждение за отлично качество. 

През 1994, Едуардо, заедно с Maison Louis Jadot от Бургундия, Франция, създават Hatch Mansfield Agencies в Обединеното Кралство, за да дистрибутират вината на изба Errazuriz и други висококачествени вина. 

Следват Берлинските дегустации и заслужената слава на вината на Errazuriz. През юли 2005, Едуардо е един от наградените сред педесет най-влиятелни личности във винената индустрия от списание Decanter UK , а изба Errazuriz е описана като “Качественият бранд на Чили”.

В края на 2008 г. Vina Errazuriz е обявена за “Winery of the Year 2008” от Vinos de Chile, както и за “Chilean wine producer of the year 2008”, награда, връчена от IWSC, London.