Назад

VILLA FOLINI

Италия

www.villafolini.com

Избата Villa Folini днес е свързана с млада и динамична компания и въпреки това семейство Сколарис произвежда вино от 1924 г. насам. Джовани Сколарис основава своята компания през тази година, осъзнавайки потенциала на тази ценна територия: Collio.

Област, затворена между Юлийските Предалпи, смекчена от Адриатическо море. Всъщност Джовани е сред първите, които продават вино както на местното население, така и на британски и американски войници. Днес Марко, внукът на основателя, превърна призванието на дядо си в реалност, която се разшири на националния и международния пазар.

Непогрешната черно-бяла линия, която стилизира геоложката линия на нежните и меки хълмове Колио, е отличителен знак за еволюцията на компанията и е отпечатана на всеки етикет.

В своето историческо пътуване от почти един век Scolaris успя да превърне автентичността на своето вино, простотата и изтънчеността на своята марка и професионалната сериозност на винопроизводителя Марко в своите силни страни.

Компанията, съчетаваща настоящата етика, която иска елегантност на присъствието и технологични иновации, поддържа същата страст и грижа от миналото при подбора на гроздето си от собствените си лозя, предлагайки „ събудено вино “, което съдържа, в своя широк вкус, всички богатство и аромат, характерни за тази земя.

Този щастлив брак между традиция и модерност позволява на винарна Scolaris да предлагат не само белите и червените вина, типични за тази земя, но и определени продукти, които досега са водещи: пенливата рибола във версиите Ribolla Gialla и Ribolla Nera Rosè , свежи млади и елегантни вина и Оцелот, рядка перла от миналото, получена от лози, които сега са на изчезване.