Сорт: 60 % Каберне Совиньон, 16 % Карменер, 11 % Малбек, 8 % Мерло, 5 % Пети Вердо.
97 т. James Suckling
Решението за производство на Иконично вино се взема от сърцето. Следвайки знаците на интуицията си, през 1995 г. Едуардо Чадуик в съвместно начинание с Робърт Мондави, започва проект за създаване на Чилийско вино от световна класа. Чадуик търси в продължение на четири дълги години, заедно с Мондави, за да намерят идеалния тероар в Чилийския район Valle de Aconcagua, който ще бъде роден дом...
Сорт: 60 % Каберне Совиньон, 16 % Карменер, 11 % Малбек, 8 % Мерло, 5 % Пети Вердо.
97 т. James Suckling
Решението за производство на Иконично вино се взема от сърцето. Следвайки знаците на интуицията си, през 1995 г. Едуардо Чадуик в съвместно начинание с Робърт Мондави, започва проект за създаване на Чилийско вино от световна класа. Чадуик търси в продължение на четири дълги години, заедно с Мондави, за да намерят идеалния тероар в Чилийския район Valle de Aconcagua, който ще бъде роден дом на това Иконично вино, Vina Sena.
Sena е кулминацията на идеята на Чадуик - израз на съвършено качество и характер.
Лозя: Гроздето за Vina Sena е ръчно събирано от Sena Hillsides в долината Аконкагуа, разположени на 41 км от Тихия океан. Имотът Sena Hillside покрива 350 хектара лозя. Надморската височина е между 290 и 500 метра. Климатът е средиземноморски, със зимни дъждове и дълги, сухи лета.
Винификация: Гроздето се бере рано сутрин и се транспортира до винарната в 12-кг касетки за внимателна селекция с двойно сортиране с цел премахване на растителна маса и дефектни плодове. Ферментира в съдове от неръждаема стомана при 23 ° -30 ° C, в зависимост от сорта и степента на желаното ниво на екстракция. Три изпомпвания се провеждат ежедневно по време на ферментацията. Общото време за мацерация варира от 14 до 27 дни за Каберне Совиньон, Мерло, Малбек и Карменер, и от 6 до 8 дни за Пти Вердо, в зависимост от всеки индивидуален плот. Крайната смес се прехвърля във Френски дъбови бъчви (75% нови) и отлежава в продължение на 22 месеца, през което време малолактична ферментация и стабилизация възникват по естествен път.
Реколта 2014: Сезон 2013 - 2014 започна със слани в края на зимата, което доведе до по-ниски добиви. Температурите постепенно започнаха да се повишават през пролетта. Благослови ни топло и сухо лято. През есента температурите постепенно намаляха, настъпи сух и леко хладен сезон, който ни даде вина с голяма танинова структура и дълбочина, заедно с изключителни ароматен и вкусов интензитет.
Описание: Дълбоко рубиненочервено с цветови нюанси, Seña 2014 е изключително сложно вино, което разкрива дълбок, слоест и интензивен букет от червени плодове, включително: малина, червена череша, комбинирани с кедър, дафинов лист, копър и фини тютюневи нотки и едно докосване на анасон, всички рамкирани от леки аромати на какао и карамфил. Небцето е богато, концентрирано и пълноценно, показващо изобилни, младежки, но еластични танини и рафиниран завършек на финала.
"Плътно тяло, ултра фини танини и свеж и чист завършек. Балансирано и много рафинирано. Прекрасна чистота и красота ".
97 т., James Suckling