Сорт: 100 % Каберне совиньон
Рядкост и уникалност са ключовите думи тук. Това кюве ни изненада: блан дe ноар, направено от 100% Каберне совиньон. Тази специфика му придава забележителна текстура и плодовост. Вино се произвежда по традиционнrия метод. Най-празничното от вината Diane празнува с размах всички моменти на радост и ще зарадва всички любители на фините мехурчета.
Почви: Глинесто-варовикова почва
Винификация: Директно пресоване при ниска температура за запазване свежестта на виното. Първата алкохолна ферментация протича в терморегулирани вани, при температура между 16 - 18° С. Вторичната ферментация протича в бутилката...
Сорт: 100 % Каберне совиньон
Рядкост и уникалност са ключовите думи тук. Това кюве ни изненада: блан дe ноар, направено от 100% Каберне совиньон. Тази специфика му придава забележителна текстура и плодовост. Вино се произвежда по традиционнrия метод. Най-празничното от вината Diane празнува с размах всички моменти на радост и ще зарадва всички любители на фините мехурчета.
Почви: Глинесто-варовикова почва
Винификация: Директно пресоване при ниска температура за запазване свежестта на виното. Първата алкохолна ферментация протича в терморегулирани вани, при температура между 16 - 18° С. Вторичната ферментация протича в бутилката, по традиционния метод за произвоство на шампанско. Това се случва в подземните кариери в региона Saint- Emilion, при постоянна температура около 15°. Отлежава върху утайките в продължение на 9 месеца.
Характеристика: Много блед жълт цвят, със сребристи отблясъци. Интензивен и елегантен, носът първоначално разкрива флорални нотки, преди да премине към нотки на червени плодове (касис) и карамел. Устата е пълна със свежест, с богат ароматен интензитет. Доминират вкусни нотки на бели плодове (праскова, нектарина). Това пенливо вино е изпълнено с жизненост. Игра на фини и деликатни мехурчета завладяват небцето.