Назад

06-01-2022г.

Viña Errázuriz пусна реколтата от 2018 г. на своите иконични вина

VIÑA ERRÁZURIZ ПУСНА РЕКОЛТА ОТ 2018 НА СВОИТЕ ИКОНИЧНИ ВИНА

Новите реколти от 2018 г. на вината-икони на Viña Errázuriz - Don Maximiano Founder’s Reserve, KAI Carmenere, La Cumbre Syrah и Villa Don Maximiano - бяха официално пуснати в Чили и света през изминалата година.

Според Франсиско Бетиг, технически директор на Виня Еразурис, „Сезонът 2018 със сигурност ще бъде запомнен като перфектна година, която беше изключителна във всяка от своите характеристики. Пролет с идеални температури за отличен цъфтеж и умерено хладно лято, което насърчава продължителното, бавно зреене и запазени аромати, цвят и киселинност.”

Той добавя: „Това беше един от онези редки случаи, в които всички условия се изравниха, за да се постигне най-доброто от тероара, което доведе до уникален баланс между сила и елегантност и предостави вина с голяма дълбочина, интензивни вкусове и свежест, и огромен потенциал за стареене."

Разбира се, една от най-добрите реколти на Don Maximiano Founder’s Reserve, която вече е призната с 95 точки от международните винени критици Джеймс Суклинг и Тим Аткин MW, поставяйки Don Maximiano 2018 сред най-забележителните червени вина от последните му доклади от Чили.

   

РЕЗЕРВАТА НА ОСНОВАТЕЛЯ ДОН МАКСИМИАНО Е СРЕД 15-ТЕ НАЙ-ДОБРИ ВИНА В “ТОП 100 ВИНА НА ЧИЛИ”   


Джеймс Суклинг, смятан за най-влиятелния винен критик в света, постави Don Maximiano Founder’s Reserve, като номер 14 в последния си доклад „Топ 100 вина на Чили 2021“.

В по-ранния си доклад от 2021 г. той акцентира тази нова реколта като постави  96 точки: „Аромат на касис, къпина и пепел с малко пръст и сушени цветя, следващи до пълно тяло със слоеве от красиво узрели танини, които са твърди и свежи. Дълъг, свеж финал от касис и къпини”. Това вино също получи 96 точки в Descorchados и La CAV, най-подходящите чилийски публикации.

Освен това той призна 2019 Villa Don Maximiano в топ 50 на този ранг, което добавя още една страхотна рецензия за второто вино на Don Maximiano Founder's Reserve, интензивен и елегантен бленд, произведен с грозде Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec и Cabernet Franc, всички събрани в лозята на Дон Максимиано.