Назад

26-11-2017г.

Тайната на най-добрите шампански в света

Всички шампански са специални, но някои са по-специални от други.

Несъмнено магията започва с дългата и прочута история на Къщата за шампанско, последвана от непрестанното усилие, с което се произвежда всяка бутилка, която години отлежава в дългите хладни тунели от варовик в региона.

Добавяме към сместа вълнуващото "поп-ъп" на корка и нежното покачване на милионите мехурчета във всяка чаша и не е чудно, че много от нас усещат как всяка бутилка шампанско е подарък от майката природа.

След това ... Влизаме в царството на Престижните Кювета и едва ли можем да задържим вълнението си. Prestige Cuvées са най-доброто от една марка шампанско. Те са върхът на лукса на Къщата за шампанско, за тях се отглежда и използва най-доброто грозде, от най-добрите реколти, бутилките отлежават в продължение дълги години, за да се роди възможно най-доброто шампанско.

Няма определение за това какво е "Престижно Кюва" в законите на региона Шампан, но те винаги се отличават с най-добрите реколти, винаги отлежават повече от нормалното, за да постигнат повече комплексност и слоеве, които отвеждат шампанското до ефирни височини.

Престижните Кювета се предлагат в специални кутии за подаръци, които често са достойни за колекциониране и често самите бутилки са със специална форма, рисувани от художници или са украсени с допълнителни декорации. Това са бутилки, които трябва да маркират специални моменти в живота ви.

Приемете съветите ни и поглезете себе си, но не забравяйте да отворите бутилката в присъствието на някой друг, когото обичате - само един - тъй като няма да искате да споделяте съдържанието на тази красота с твърде много други хора, ...освен ако бутилката не е с онези необичайно големи размери. Независимо от размера на бутилката, Престижното Кюве е просто твърде специално.