Назад

10-11-2020г.

HUGEL DAY 2020

'одправете живота си”

Вдъхновение за есента от любимата ни Елзаска изба

Тази есен избираме да подправим живoта си с добро настроение, затова празнуваме малките моменти в ежедневието! Точно като този да отворим бутилка превъзходно вино в приятна компания. Именно защото годината е към края си имаме още по-голямото желание да я изпратим час по-скоро с положителни емоции, с най-близките си, с емоции и настроение. Денят на Хюгел ни напомня за тези ценности и носи полъха на френската традиция.

Всичко започва от живописния Риквир, Елзас (Франция), там се намира основаната през 1639 г. Hugel & Fils, която днес продължава да бъде грижовно и отговорно управлявана от семейство Хюгел. Дванайсет поредни поколения не спират традицията да преплитат живота си с лозовите масиви и винопроизводството, в един от най-красивите региони на Франция.

Именията на фамилия Хюгел са засадени само с благородни сортове грозде Елзас, а фактът, че 90% от готовата винена продукция се изнася за повече от 100 страни по света, е превърнало „Елзас” в синоним на Хюгел. Асоциацията определено е заслужена, защото специфичният климат в Елзас позволява на гроздето да узрява бавно, а вината по-късно да бъдат ароматни и с несравнима интензивност. Семейство Хюгел са именно пионерите в производството на елзаски вина от късна реколта.

Hugel Day е международно събитие. Празникът води началото си от 2009 г., когато в САЩ за първи път търговци на вино и ресторантьори поставят в центъра на вниманието вината от Елзас, произведени от фамилия Хюгел. Днес, честванията вече се простират в световен мащаб, благодарение на екипи от участващи ресторанти, търговци на дребно, винени барове, винени клубове, а основната идея остава непроменена – да се насочи вниманието към елзаските вина на фамилия Хюгел.

Тази година Hugel Day ще отпразнува своята 11-та годишнина. Честването на Hugel Day ще се проведе на 14 ноември, под лозунга „Подправете живота си”, което е недвусмислен намек за факта, че вината на фамилия Хюгел са чудесна компания за вашата вечеря!

Сега изберете своето вино, поръчайте онлайн и вземете 10% отстъпка с промо код JHJFLQC2A

Наздраве!