Назад

04-11-2017г.

Елегантност и непринуденост. Нови Подаръчни кутии за Taittinger Comtes de Champagne

Шампанско къщите като Taittinger, които все още носят името на техните основатели върху своите бутилки, са редки. Taittinger е преди всичко историята на семейство, мотивирано от страст и желание за високи стандарти, което решава никога да не компрометира качеството. Тайната на изискания, елегантен стил, който е характерен за Шампанско Taittinger се крие в голямата пропорция от сорта Шардоне, използван при приготвянето на различните кювета на къщата, и това ги прави разпознаваеми в целия свят.

След няколко години изследвания, екипът на Taittinger с удоволствие представя този отличен продукт в опаковка, която перфектно отразява неговите характеристики.

Вечната същност на "Comtes de Champagne" е показана в елегантността и непринудеността на тази кутия за подаръци, която се предлага както за Comtes Blanc de Blancs, така и за Comtes Rosé.

Как мигновено да се предаде световноизвестната изтънченост на тези вина?

Как да се комбинира естетиката и грижата за околната среда?

Как да се изрази чувството за независимост, което е толкова важно за Шампанско Къщата Taittinger, като същевременно остане вярна на образа си?

Разликата между двата вида е ясна и е пряко вдъхновена от състава на двете вина Comtes. В резултат на това "Блан де Блан" се показва с бяла и златна декорация, създавайки игра на светлина, която отразява както варовиковата обстановка, която го заобикаля почти десет години, и в която тихо отлежава, така и богатството на вино, произведено от най-доброто и най-чисто грозде Шардоне в Шампан. Деликатността на Comtes de Champagne Rosé е изразена чрез бледия прахообразен розов цвят на кутията за подаръци. Корпусът точно отразява богатия, дълбок цвят на това блендирано вино, чийто блясък и характер идват от червените Grand Cru вина от сорта Пино Ноар.

Този комплексен дизайн на новата кутия илюстрира желанието да се използва възможно най-малко лепило. Съчетанието на силите поддържа различните елементи заедно, без да се компрометира естетиката. Линиите в основата и горната част на бутилката напомнят на 30-те години и отразяват стила на централата на Къщата за Шампанското в Реймс.

Използваният тип корпус предпазва, показва и затваря бутилката без необходимост от магнити. Брандингът съзнателно се слива с материала. Той имитира гравиране на диамантен стилус и се разкрива само от отражението на светлината. Деликатните мехурчета сякаш бягат от кутията за подаръци, шепнейки обещанието за съкровени мигове за всеки наблюдател и дегустотор.

Този корпус, със своя внимателно изработен външен вид, е въплъщение на индивидуалността и е създаден с помощта на API и Wavefront. Новата опаковка е резултат от богатото сътрудничество, използващо строги стандарти между Къщата за Шампанско Taittinger и компанията Makao, и отлично илюстрира сложността и елегантността на тези страхотни кювета.

Конт Розе
Конт Блан Кутия