Назад

10-11-2023г.

BEN RYÈ PASSITO DI PANTALERIA DOC

BEN RYÈ PASSITO DI PANTALERIA DOC ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС

Производственият процес на Ben Ryé въплъщава майсторството на Donnafugata и вниманието към детайла.

Символ на героичното лозарство на острова, Ben Ryé е Passito di Pantelleria е емблематичното вино на Donnafugata. Производственият процес е базиран на естествено стафидиране на прясно грозде, поставено върху стелажи за около 20 дни, ръчно отстраняване на дръжките на изсушеното грозде и внимателно съобразен процес на винификация.

През август започва първата реколта Zibibbo. Гроздовете се подбират и нареждат на стелажи за естествено сушене на слънце и вятър, което продължава 3-4 седмици. През септември, след втора реколта, мъстта се произвежда от прясно грозде, към което се добавят ръчно подбрани султани по време на ферментацията. Ферментацията продължава няколко седмици и приключва, когато Ben Ryé достигне голямото си равновесие.

1. Гроздоберът на гроздето Zibibbo започва през август.

2. Преди гроздовете да бъдат подредени на стелажи, те се сортират внимателно, за да се премахнат повредени и неузрели зърна.

3. Процесът на естествено изсушаване на слънце и вятър продължава 3-4 седмици, за да се концентрират захарите и ароматите.

4. Процес на ръчно премахване на стъблото.

5. През септември, след втора реколта, се произвежда мъст от прясно грозде, към което по време на ферментацията се добавят ръчно подбрани султани.

6. Ферментацията завършва приблизително в края на ноември.