Назад

03-11-2022г.

2022 BEAUJOLAIS NOUVEAU POSTER ARTIST

Сет е псевдонимът на Джулиен Маланд, градски художник, който е роден на 24 октомври 1972 г. и е добре известен с многобройните си графити на хора и герои.

Една от последните му книги, озаглавена Globe-painter, успешно обхваща неговата визия и идеали: това е дневник за пътуване, съчетаващ снимки, дизайни и илюстрации, които проследяват пътуването му в търсене на улични художници в световен мащаб (Рио де Жанейро, Сао Пауло, Сантяго , Валпарайсо, Сидни, Хонконг, Токио и др.). В тази колекция Сет се доближава до друг начин на пътуване, благодарение на уличното изкуство.

Той също така е известен освен като автор, и като водещ на телевизионни програми, в които отразява развитието на градското изкуство по света. Освен това той е съосновател на издателската къща L’Oeil d’Horus и също така ръководи колекцията Wasted Talent, показваща поредица от монографии на артисти от движението за графити в градската култура.

Сет започва кариерата си на градски художник през 1996 г. Първите му графити са изрисувани по стените на 20-ти район в Париж. Завършва École Nationale Supérieur des Arts Décoratifs (ENSAD) през 2000 г., специализирайки рисуване на герои. По време на пътуванията си той открива нови обичаи и се свързва с местни градски художници, които отварят очите му за други артистични перспективи, позволявайки на стила му да се развива.

Щастливи сме, че той даде светлината на прожекторите в собствения си артистичен стил на Beaujolais Nouveau 2022.