Назад

VALDO SPUMANTI

Венето, Просеко, Италия

www.valdo.com

През 1926 г. група от предприемчиви производители от зоната Valdobbiadene решават да се обединят и установяват Società Anonima Vini Superiori, винопроизводствена компания, отдадена на производство на пенливи вина от Prosecco и Cartizze.

Чрез усъвършенстване на съществуващите техники и създаването на патенти, които да ги подкрепят, компанията подобрява качеството на пенливите вина от Valdobbiadene и скоро след това става водещ вино-производител. В началото на 40-те години компанията достига пълният си потенциал, когато тя е придобита от семейство Bolla от Верона и се превръща във Valdo Spumanti. 

Sergio Bolla, бащата на сегашния президент се фокусира върху развиване на продажбите в цяла Италия и в чужбина чрез създаване на нови производствени и търговски цели и като резултат представя Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG на останалата част от света. Valdo SPumanti създават и гама от продукти, която отговоря на нуждите на различни клиенти по света. В резултат на създаденото School of Sparkling Wines, продължителните изследвания и лидерство в бизнеса на семейството Bolla, компанията се развива изключително успешно, класирайки се сред първите създатели на пенливи вина в Италия.