Назад

TENIMENTI CIVA 

Фриули, Италия

www.tenimenticiva.com

ИСТОРИЯ

Bellazoiaе възхитително село в Colli Orientali del Friuli, земя на лозя и вина, на плодородни, щедри хълмове. Тук е създадена Azienda Agricola Tenimenti Civa, мечтата на Валерио Чива. Неговата цел е да популяризира и разпространява знания за сорта грозде Ribolla Gialla. Мечтата му е споделена с младия екип от професионалисти, с които работи във винарната.

В този малък град, разположен между хълмовете на Предалпите и високите равнини на Фриули се отглежда не само сортът Рибола Джала, но и други бели сортове грозде: Фриулано, Совиньон, Пино Гриджо, Шардоне и Глера. Междувременно червените сортове грозде включват Рефоско Росо, Скиопетино, Мерло и Каберне Совиньон. Azienda Agricola Tenimenti Civa обработва земите си с внимание и уважение, старайки се да запази красотата на околната среда, която е неин домакин.

ТЕРИТОРИЯТА НА ФРИУЛИ 

"Нашето имение е микрокосмос, където различни фактори съжителстват и се пресичат, някои толкова непредвидими като климата и светлината, толкова важни за живота! Всеки ден влагаме целия си ангажимент и страст в производството на качествени вина с разпознаваем стил, съзнавайки, че всяка година всяка нова реколта предоставя ценни преживявания, които могат да ни помогнат да се подобрим още повече."

 ДЪЛБОКО УВАЖЕНИЕ КЪМ ТРАДИЦИИТЕ 

"Ние се стремим да произвеждаме елегантни и безкомпромисни вина. Те се произвеждат в съответствие с традиционните методи, използвани в Colli Orientali del Friuli, в нашия случай в лозята Белазоя, Равоза, Фаедис, Манцано и Сан Джовани ал Натизоне, но в същото време вината ни са израз на иновация, заради авангардните технологии, които използваме."

RIBOLLA GIALLA 

БИЖУТО НА ИЗБАТА

"Вярваме в сорта Ribolla Gialla, настоящето и бъдещето на една великолепна земя: Фриули Венеция Джулия! Посветихме му амбициозен проект, който се стремим да развиваме и консолидираме с времето. Този сорт грозде има дълбоки исторически връзки с територията. Няма съмнение, че част от Colli Orientali del Friuli и хълмовете Гориция, както от италианска, така и от словенска страна, са известни като родината на това вино. Характеристиките на това грозде, с неговата естествена киселинност и богатство на вкус, го правят особено подходящо за производството на тихи, пенливи и полуискрящи вина, които потребителите все повече търсят и ценят."