Назад

LA SELVA

Марема, Тоскана 

www.laselva-bio.it

Cantina La Selva се намира в Тоскана, в района Maremma на няколко километра от Тиренско море.

ОТ 1 9 8 0

Когато Карл Егер основава La Selva през 1980 г., той намери вдъхновение за
името в една стара селска ферма. Чрез неговата визия и работа за развитието
на La Selva, Егер стана един от пионерите на биологичното земеделие в Европа.

През втората половина на 80-те Егер започва да преработва плодове и зеленчуци, и производство на първите органични консерви.

Изборът за зачитане на природата и здравословното хранене е ръководил развитието
на La Selva от основаването й. Днес La Selva е ферма с повече от 800 хектара и произвежда фини гастрономически специалитети и органични вина.

В МАРЕМА

Намираме се на уникално място, сгушено в южната част на Тоскана и заобиколено от непокътната природа, люлката на древните традиции. Съкровищата на изкуството, биоразнообразието, храната, виното и занаятите са придружени от пейзаж, който варира от дърветата в регионалния парк до средновековните села, а след това към морето: места, където можете да се насладите на истинска красота във всеки сезон.

Марема също е родното място на тосканското лозарство, чийто произход датира обратно към етруските и тяхната сложна цивилизация. Микроклиматът от хълмовете Марема винаги е подчертавал най-добрите качества на сорта грозде Sangiovese, което се използва за производство на вина като Morellino di Scansano - известни и обичани по целия свят.

Комбинацията от минерали, глина, мергел и варовик - комбинирана с крайбрежното влияние на Тиренско море - са основа за разкошни, меки червени вина и за пикантни бели вина със силна индивидуалност.   

ОРГАНИЧНИ

„Нищо не е отнето, нищо не е добавено“ - това мото описва нашата продукция и философия, която се стреми да улови автентичния вкус на прясно добитите плодове в буркан или в бутилка.
Вдъхновени от традицията, La Selva успешно задоволява желанията на тези, които искат да пият и да ядат качествени продукти, които също са в хармония с веганите и „свободни” от тенденции. Хубавото вино и храни са високо ценени от Италианска общественост и на международните пазари в Европа, Америка и Азия.Продуктите от La Selva - до голяма степен без глутен, дрожди и без лактоза - могат да бъдат намерени в най-добрите специализирани магазини за органични и гурмепродукти, магазини за здравословна храна и магазини за вино.

ЗАТВОРЕН ЦИКЪЛ

Всички наши продукти са направени чрез затворен цикъл, основан на саморегулирането
жизнеността на почвата, ротация на културите и почви, богати на хранителни вещества.

Това е възможно благодарение на използването на оборски тор, осигурен от нашите животни, хранени с фураж и зърно от нашите култури.      

   

ЛОЗЯТА

Екстензивното екологично лозарство е един от крайъгълните камъни на нашия начин
правене на вино. От лозето до избата обръщаме голямо внимание на всяка фаза на производство.
От подготовката на почвата и избора на техники за подрязване, до анализа на характеристиките на тероара и поддържането на лозовата инфраструктура, нищо не е оставено на случайността. Нашата цел е да отгледаме здраво грозде без използването на пестициди и синтетични хербициди.
През цялата година по-голямата част от работата се извършва на ръка. Опитни винопроизводители
изпълняват внимателно всички стъпки, включително прибирането на гроздето.
Винаги сме имали за цел да произвеждаме висококачествени лози чрез биологично лозарство.
Поради тази причина сме подбрали внимателно традиционните и местни сортове грозде, които най-добре отразяват характера на тероара на Марема - Верментино, Санджовезе, Малвазия Хепа, Чилиеджоло и Пуньитело. Лозята на La Selva обхващат повече от 30 хектара земя и са разделени на парцели на хълм, с разстояние между тях най-много на 10 км един от друг. Почвата е главно глинеста, богата на минерали и варовик.

      

Чрез нашето вино искаме да предадем сложните вкусове и аромати на любимата ни Марема. Ние произвеждаме автентични, искрени вина, които балансират традицията и иновациите, които уважават природата и земята, от която произхождат. Смелост, удобство и щедрост: това искаме да изразим чрез нашите вина.