Назад

CHAMPAGNE TAITTINGER

Реймс, Франция

www.taittinger.com

Champagne Taittinger е една от най-известните френски къщи за шампанско. Като символ на френската изтънченост, стил и изящество, Champagne Taittinger празнува удоволствията от живота, вярвайки, че специалните моменти се изживяват най-добре с изискано шампанско и страхотната компания. Почитан от критици по целия свят и признат от ценителите на шампанското, брандът Taittinger е известен с това, че създава вина с несравнима деликатност, елегантност и финес.    

Champagne Taittinger е вторият по големина притежател на имоти в областта Шампан, а най-важните участъци - масивите с шардоне, са физически израз на философията и стила на Taittinger. Днес Къщата за шампанско Taittinger притежава приблизително 3000 декара лозя, сред които парцели в селища, оценени като 100 % качествени (Grands Crus) за отглеждане на лозя в Côte des Blancs и в Montagne de Reims.

Pierre Taittinger налагастандарт за лекота и изтънченост, който се превръща в запазена марка на стила Taittinger. При купажиране се използват само висококачествени пенливи вина, вместо ликьорни и подсилени вина. Taittinger специализира в производството на напълно сухо, брут шампанско. Стреми се към създаване на безупречни вина от най-високо качество, които се правят единствено от деликатното първо пресоване на плодовете. Шампанското им достига до пълното олицетворение на изящество и елегантност, благодарение на това, че използва сравнително висок процент от сорта шардоне, най-високо цененият сорт грозде в Шампан. 

Най-съвършеният израз на стила Taittinger е шампанското Comtes de Champagnes Blanc de Blancs Brut - шампанско "tête de cuvée”, с изключително качество, произведено от 100 % шардоне. Поставени от край до край, лозята на Taittinger покриват 1790 мили, една доста дълга разходка. Със своите 35 % шардоне, 50 % Пино Ноар и 15 % Пино Мьоние, лозята перфектно изразяват стила на Taittinger. Разположени в основните винопроизводствени региони на Шампан, те покриват 712 акра, гладко разгърнати върху 34 различни Крю парцели в най-добрите апелации.

Champagne Taittinger e официалното и предпочетеното Шампанско на 2014 FIFA World cup Brazil tm. За първи път в историята, FIFA си има официалното шампанско, което бе сервирано на гоститe във VIP и VVIP зоните по време на Световното първенство по футбол през 2014 г. През 2018 г. за втори път в историята си Champagne Taittnger ще бъде официалният партньор, официалното шампанско на голямото събитие, този път - в Москва.