Сорт: Совиньон блан 90 %, семийон 10 %
Château La Louvière има много очарователни аспекти. Разкошната архитектура на замъка датира от края на 18 век, но отглеждането на лозя тук датира от повече от 700 години. Първите лозя са засадени около 1310, въпреки че съвременното производство на вино датира от 17-ти век и е било под управлението на монасите от манастира Carthusian в Бордо, придобили значителен опит и талант като лозари и винопроизводители. Хората, които произвеждат вино в 21-ви век са наследили тези почитани методи, добавяйки само точният размер на иновации...
Сорт: Совиньон блан 90 %, семийон 10 %
Château La Louvière има много очарователни аспекти. Разкошната архитектура на замъка датира от края на 18 век, но отглеждането на лозя тук датира от повече от 700 години. Първите лозя са засадени около 1310, въпреки че съвременното производство на вино датира от 17-ти век и е било под управлението на монасите от манастира Carthusian в Бордо, придобили значителен опит и талант като лозари и винопроизводители. Хората, които произвеждат вино в 21-ви век са наследили тези почитани методи, добавяйки само точният размер на иновации и модернизация,за да направят възможно най-доброто в този изключително тероар.
Виното: Château La Louvière отдавна е известно с белите си вина. В действителност, тези бели вина, са високо оценени от канадските търговци през 17 век! A век по-късно, те трябва ще бъдат намерени на най-добрите маси в Русия. Първото вино на Шатото, Chateau La Loviere Blanc e изключително елегантно бяло вино, сега то е сред най-добрите сухи бели вина в Graves, и е чудесен посланик на апелацията Pessac-Léognan. Бленд от 90 % совиньон блан и 10 % семийон.
Лозя: Средната възраст на лозите е 23 години.
Винификация: Отлежава 12 месеца в дъбови бъчви (50% нови) върху утайката си, с батонаж.
Потенциал за отлежаване: Ще отнеме най-малко две или три години това вино да покаже своята индивидуалност. Много изразително между 3-та и 5-та година, може да отлежава от 10 до 20 години.
Eнолог консултант: Denis Dubourdieu и Valérie Lavigne.