Сорт: Корвина, рондинела, озелета и кроатина
Дзенато Амароне делла Валполчела Класико DOCG е вино с голяма структура, комплексно, елегантно, кадифено. Произвежда се от грозде, отглеждано в класическата зона Valpolicella, в община Sant'Ambrogio, земя пълна с традиции, добре позната с винената си култура.
Лозя: Лозята се намират в Sant'Ambrogio della Valpolicella, хълмиста зона, с експозиция на югоизток, при 250 - 300 м. надморска височина.
Почви: Варовикови, моренови, богати на скални фрагменти.
Винификация: Амароне се произвежда по метода "апасименто". След прибиране на реколтата, ръчен гроздобер, с начало след 20 октомври, гроздето се...
Сорт: Корвина, рондинела, озелета и кроатина
Дзенато Амароне делла Валполчела Класико DOCG е вино с голяма структура, комплексно, елегантно, кадифено. Произвежда се от грозде, отглеждано в класическата зона Valpolicella, в община Sant'Ambrogio, земя пълна с традиции, добре позната с винената си култура.
Лозя: Лозята се намират в Sant'Ambrogio della Valpolicella, хълмиста зона, с експозиция на югоизток, при 250 - 300 м. надморска височина.
Почви: Варовикови, моренови, богати на скални фрагменти.
Винификация: Амароне се произвежда по метода "апасименто". След прибиране на реколтата, ръчен гроздобер, с начало след 20 октомври, гроздето се подбира внимателно и най-здравословните узрели плодовете се поставят в дървени касетки в добре проветриво помещение в продължение на 3-4 месеца, докато около 30 % от водното съдържание в грозето се изпари. След този период гроздето се пресова, с предварително накисване на ципите в мъстта в продължение на 15 - 20 дни, при температура от 23 ° до 25 ° C, и ферментира, докато се превърне във вкусното вино, което това Амароне всъщност е. Виното отлежава в дъбови бъчви в продължение на 36 месеца.
Описание: Дзенато Амароне е с дълбок, рубинено червен цвят, който развива гранатови сенки с отлежаването. На нос е елегантно, меко, пикантно. С нотки на черна череша и сушени плодове. Заоблено и опушено амароне, наслада за сетивата.
Препоръчваме: Отворете бутилката поне един час преди сервиране.