Назад

ZENATO

Венето, Италия

www.zenato.it

Насред възхитителни хълмовете в близост до езерото Garda, в земя благословена с мек климат, идеален за лозарство, бие сърцето на семейство Zenato - Tenuta Santa Cristina. С 400 декара лозя, отглеждани чрез използване на традиционни техники, които напълно зачитат околната среда, имението изважда напоказ ценните качества на родния сорт Требиано ди Лугана (Trebbiano ди Lugana). Внимателно подбрано грозде от най-добрите реколти минава през презицен винопроизводствен процес, който съчетава традиционното разбиране за правене на вино с модерни технологии, за да създаде вина с отличителен характер - автентичен израз на един уникален тероар.   

Azienda Santa Cristina е построена в близост до езерото Garda и по този начин се възползва от благоприятния, мек климат. Езерото действа като естествен резервоар на топлина, създавайки спонтанен баланс между различни природни сили - атмосфера, вода, потоци и най-вече - всички планини наоколо. Garda е не просто езеро и не просто най-голямото в Италия, а една динамична околна среда, формирана от драматични геоложки и физически събития, както и от историята на своите хора - именно това го прави уникално по рода.

Изба Zenato е една от най-важните и исторически “самоличности” на вино в Северна Италия. С течение на годините, семейството Zenato е играло важна роля в оформянето на настоящите насоки на апелацията, използвани в производството на вината от Valpolicella. Имотът предоставя стабилно постоянство в производството на едни от най-добрите вина Амароне от региона.

Amarone Riserva "Sergio Zenato" се произвежда само в отлични реколти, от селекция от грозде корвина, рондинелла, и оселета, идващи от най-старите лозя в имота Costalunga - Sant'Ambrogio di Valpolicella. Ниските добиви са довели до вино с голяма концентрация, с аромат на ванилия и плодове, интензивен и дълготраен вкус.