Сорт: Албариньо
Първото пенливо
Албариньо, произведено по традиционния метод на шампанското. Резултатът е
вкусен и кремообразен, без да липсват сортовите характеристики.
Винификация:
Приблизително десет дни преди датата за събиране на реколтата,
клъстерите на тези парцели, които показват по-добри показатели за
производството на пенливо вино се берат. Гроздето се събира на ръка и се
транспортира до избата в малки кутии. Ръчно сортиране на
гроздето. Бавна ферментация при ниски температури в продължение на
няколко седмици. Максимално внимание се отделя на останалата част от
процеса, за да се запази богатството на ароматите. Вторичната...
Сорт: Албариньо
Първото пенливо
Албариньо, произведено по традиционния метод на шампанското. Резултатът е
вкусен и кремообразен, без да липсват сортовите характеристики.
Винификация:
Приблизително десет дни преди датата за събиране на реколтата,
клъстерите на тези парцели, които показват по-добри показатели за
производството на пенливо вино се берат. Гроздето се събира на ръка и се
транспортира до избата в малки кутии. Ръчно сортиране на
гроздето. Бавна ферментация при ниски температури в продължение на
няколко седмици. Максимално внимание се отделя на останалата част от
процеса, за да се запази богатството на ароматите. Вторичната
ферментация протича при 12-13°C и виното лежи върху утайката си
в бутилката до момента на дегоржиране.
Описание: Златисто
жълт цвят с лимонови зелени нюанси. На нос е фино, сложно и
изразително. Първо се освобождават нотки на солена морска вода, евкалипт
и бели плодове на заден фон, които напомнят за типичните характеристики
на сорта Албариньо. Усещат се нотки на препечен хляб и бадемови нотки.
В устата е обширно, вкусно и свежо. В послевкуса типичните нотки на
сорта се появяват отново с приятен послевкус.