Сорт: Рибола Джала
Лозя: Разположени в сърцето на Collio Goriziano
Винификация: Произвежда се изключително от грозде Ribolla Gialla, което ферментира в стомана при контролирана температура от 18-20°C. Втората ферментация протича в стоманени резервоари под налягане по метода Charmat, последвана от кратко рафиниране в бутилката преди пускане на пазара.
Характеристики: Бледо лимоненозелен цвят. Деликатен аромат с цитрусови нотки, костилкови плодове, бял пъпеш и нотка цвят от бъз. Приятно, свежо и пикантно усещане върху небцето. Кремообразно и добре балансирано вино, с добро тяло и деликатен...
Сорт: Рибола Джала
Лозя: Разположени в сърцето на Collio Goriziano
Винификация: Произвежда се изключително от грозде Ribolla Gialla, което ферментира в стомана при контролирана температура от 18-20°C. Втората ферментация протича в стоманени резервоари под налягане по метода Charmat, последвана от кратко рафиниране в бутилката преди пускане на пазара.
Характеристики: Бледо лимоненозелен цвят. Деликатен аромат с цитрусови нотки, костилкови плодове, бял пъпеш и нотка цвят от бъз. Приятно, свежо и пикантно усещане върху небцето. Кремообразно и добре балансирано вино, с добро тяло и деликатен перлаж.
Препоръки за сервиране: Сухо и плодово, това вино е много универсално и затова идеалният спътник, когато споделяте различни антипасти. Прекрасно се комбинира с пържени зеленчуци рибно карпачо.