Назад

24-03-2021г.

Новото Donnafugata и Dolce&Gabbana ROSE ROSA реколта 2020

Следвайки големия успех и продължавайки по пътя на общите ценности като страст към работата и внимание към детайла, съчетани с майсторство и творчество, Donnafugata и Dolce & Gabbana, които през миналата година представиха партньорството си чрез вината ROSA 2019 Limited Edition и TANCREDI 2016 Limited Edition, тази година представят розе ROSA реколта 2020.

Една година след международния си дебют, второто издание на Rosa отбелязва пристигането на пролетта, сезона на прераждането, и в идеалния случай, отдава почит на цветето, което е символът на страстта и елегантността.

Природата се събужда и носи нов живот, аромати и цветове. Време е за Rosa - розовото вино, създадено от партньорството между Dolce & Gabbana и Donnafugata в името на безусловната им любов към Сицилия, най-автентичната традиция и човешкото докосване.

Rosa е в лимитирана продукция от уникални територии и лозя, които разкриват необикновеното богатство и разнообразие на сицилианското лозарство.

Дизайнерската визия ни очарова още от момента на пускането й в продажба, чрез специалната опаковка. Rosa изразява ценностите на креативността и занаятчийството в Италия, които Dolce & Gabbana и Donnafugata споделят и предлагат на светa. Резултат от оригиналния бленд от сортовете грозде Nerello Mascalese и Nocera, Rosa 2020 Vintage е изумително със своя мек и ярък цвят, както и със завладяващия си букет от жасмин, ягоди и бергамот. Небцето е запленено от свежестта на Nocera, сорт, отглеждан от Donnafugata сред хълмовете на Contessa Entellina, в сърцето на очарователната сицилианска провинция. Специалният финес на това розе е свързан с безпогрешната минералност на Nerello Mascalese от Етна, величественият вулкан, който доминира в източната част на острова.

С реколта 2020, Rosa се предлага за първи път и във формат magnum (1,5 л).

Перфектно като аперитив, Rosa всъщност идеално се комбинира както със сурова риба, така и с вегетариански ястия и деликатни меса.

Очаквайте скоро Dolce & Gabbana и Donnafugata ROSA 2020 и при нас!