ИСТОРИЯ ЗА СПЛОТЕНОСТ И ГРИЖА
Всичко започва през 1946 г. в провинцията Нура, където стотици хектари са рекултивирани и разпределени между фермери от различни области на Сардиния и Северна Италия. Малко след това, през 1959 г. сто от тях решават да станат партньори и основават Cantina Santa Maria la Palma. Така се ражда историята на тази изба, символ на сила, упоритост, споделяне и воля за съвместна работа.
Историята на Cantina Santa Maria La Palma разказва за способността да знаем как да се доверяваме един на друг, обединени от желанието да изградим нещо велико с красивите земи с изглед към морето между залива Алгеро и залива Порто Конте. Щастливи земи, галени от вятъра и топлени от слънцето.
Днес миналото и бъдещето се срещат, броят на членовете е нараснал до 300, а площта на лозята, които се обработвад е повече от 800 хектара. Cantina Santa Maria La Palma сега е една от най-важните изби в Сардиния и Италия.
МНОГО МАЛКИ ЛОЗЯ, ЕДНА ГОЛЯМА ВИНАРНА
Santa Maria La Palma е голяма винарна, която управлява много малки лозя, всяко от които се обгрижва от семейство опитни лозари, подкрепени от надзора на внимателен екип от агрономи и енолози.
Елементът, който отличава избата и представлява нейната сила, е именно обединението на множество малки семейни ферми, които работят в хармония, подкрепяйки се и сътрудничейки помежду си, като се възползват максимално от своя опит.
Разнообразният тероар е идеален за избор на най-подходящите почви за различните сортове грозде: от Vermentino di Sardegna до Cannonau, минавайки през Cagnulari, Monica, Cabernet, до международни лозя като Sauvignon и Chardonnay.
Търсенето на качество е водещо: днес, както и в миналото, фермерите внимателно подбират подходящите методи и техники, за да отгледат най-доброто грозде, да се възползват максимално от земята и да са сигурни, че са положили най-добрите грижи за нея.
С ВНИМАНИЕ КЪМ УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ
Всеки проект, осъществен от Santa Maria La Palma съчетава иновациите и любовта към земята. Така е изградена предприемаческа реалност, на избата, където фокусът е към околната среда и устойчивостта, осъзнавайки, че икономическият растеж на определена територия трябва непременно да премине през устойчиво развитие.
Днес, благодарение на впечатляващата фотоволтаична система, 65% от енергията, използвана от избата, се генерира от слънцето.
Ангажимент, който започна преди години, удостоверен с присъждането на наградата Ecofriendly – престижно признание, дадено от Guida Vini Buoni d’Italia на Touring Club – и който ще продължи в бъдеще, като се стреми да постигне 100% покритие на потреблението чрез възобновяема енергия.