Назад

VINI SANTA BARBARA

Марке, Италия

www.santabarbara.it

Името Санта Барбара отдава почит на нашата земя, нашата традиция и на тези, на които се покланяме. Историята на това място датира от 6-ти век, когато Senigallia е бил Византийски град и Ломбардски (и следователно „варварски“) аванпост е създаден в близко село. Оттогава това село носи името Барбара, където днес се намира нашата винарна, имаща привилегията да се помещава в стар манастир.   

Страстта, смесена с уважението към земята и решимостта да правим иновации са основите, върху които изградихме нашата винарна. Всяка реколта е важен тест за нашите вина и лозя. Година след година ние се стремим към подобряване на стандарта на нашето грозде, зачитайки нашите традиции и историята на земята, която обработваме, като същевременно прилагаме нови концепции към отглеждането на лозя като обръщаме внимание на здравето на растенията.   

Нашата винарна се намира на 25 км от Адриатическо море и е разположена на хълмовете, които минават между реките Misa и Nevolaи. Тук екип от професионалисти работи във винарната и лозята всеки ден, подхранвани от страст, решителност и щипка креативност, така че нашето грозде да запази красотата си и да изрази качеството на нашата земя. Полученият пейзаж не е изцяло наша собствена работа… самото вино продължава да усъвършенства детайлите толкова много, че ден след ден никога не ни омръзва да се възхищаваме на нашата земя и да се влюбваме в нашето грозде.

За нас е привилегия да работим в това зашеметяващо кътче на света, а това означава, че е наш дълг да предадем самата същност на тази земя и качеството на нашата работа в 900 000 бутилки, които произвеждаме всяка година. 50% от тях се изнасят за пазари по целия свят. Това не е само отговорност, но и предизвикателство, което ни тласка да растем и да предприемаме нови проекти.   

Нашите лозя са на възраст между 25 и 40 години и обхващат площ от 45 хектара земя, простираща се от хълмовете на община Barbara, през Serra de Conti, Montecarotto, Arcevia up to Morro D’Alba and Cupramontana. Особеността на тези райони е в богатите на глина и вода почви, които покриват ивица земя, граничеща с Адриатическо море на изток и Апенините на запад. Работата по почвата, която започва през януари и продължава до октомври, се извършва на ръка под внимателното ръководство на реномирани техници и опитни фермери. От самото начало на своята дейност винарната е имала две цели: да възроди местните сортове грозде, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano и Lacrima di Morro d'Alba, за да създаде вина, отговарящи на международния вкус, които са оригинални , както и да имат страхотен характер, като напр. Мерло, Сира и Каберне Совиньон.