Назад

RAMON BILBAO

Риоха Алта, Испания 

www.bodegasramonbilbao.es

КОИ СМЕ НИЕ?

Ние сме това, което правим, това, което изграждаме всеки ден за онези, които ще дойдат по-късно. Ние сме страст, усилие, отношение, иновации. Ние сме вино, усещане, характер, изненада. Ние знаем какво сме, но ние работим за това, в което ще се превърнем утре.   

Bodegas Ramón Bilbao е основана през 1924 г. в град Харо, винената столица на Риоха. Днес разполагаме с 240 хектара собствени лозя, разделени между Rioja и Rueda, плюс още 900 хектара в основните апелации за качество на D.O.Ca Rioja и D.O. Rueda, които контролираме. За тази цел имаме екип от специалисти по лозарство, който работи с уважение към земята и се грижи за лозята, използвайки натурални методи. Любовта им към виното, над всичко друго, съчетана с неконформисткия дух, който може да се види в иновациите и в новия поглед към  "тероара", успя да изненада критиците и потребителите, като се превърна в енологична референтна точка и превърна своите вина в най-продаваните испански вина в барове и ресторанти.   

GRUPO ZAMORA И RAMÓN BILBAO

Bodegas Ramón Bilbao принадлежи към групата Grupo Diego Zamora, основана през 1945 г., която се занимава с производство и дистрибуция на вина, спиртни напитки и ликьори.   

ПЪТЯТ НА GRUPO ZAMORA КЪМ ПАЗАРА

Страгегически принцип на Групата Zamora е проникване на пазара чрез дистрибуция. Ето защо Групата притежава собствена дистрибуторска компания за вътрешния пазар, която разпространява нашите вина и широк спектър от национални и международни спиртни напитки и ликьори.   

НАД 90 ГОДИНИ СЪЗДАВАНЕ НА ИСТОРИЯ      

1896 Пътешествие, мечта, която датира от улиците на Харо, където първото вино се продава през 1896 година.   

1924 Рамон Билбао започва своето приключение и основава своя "Бодега" в лозаро-винарската столица Харо, Риоха.   

1966 Път, преминал от поколение на поколение до 1966 г., годината, в която основателят на тази мечта, Рамон Билбао Посо, почива без да остави наследник.   

1971 С този съюз между лозята успяхме да поддържаме нещо повече от един проект, една идея за живот, която през 1971 г. става Limited Company   

1999 Непрекъснато променящо се пътешествие, което през 1999 г. става част от семейния бизнес Diego Zamora S.A.   

2014 През 2014 г., в допълнение към многобройните отличия, които получава, избата е удостоена от  IWSC с наградата "BEST SPANISH WINERY ".  

ЛИДЕРИ В ИСПАНСКАТА ТЪРГОВИЯ

Философията, която прилагаме при производството на нашите вина, съчетана с иновативна перспектива за изграждането на марката Ramón Bilbao, ни направи пазарни лидери в местния испански сектор за търговия в категорията на вина Crianza, пред El Coto, Beronia, Maques de Caceres и други.

Днес можем гордо да заявим, че нашият пазарен дял е 7,2 % по обем според последното проучване Nielsen от 2016.

ОТЛИЧИЯ

Произвеждаме вино повече от 90 години и през това време получавахме многобройни награди и отличия, които признават качеството на нашите продукти както на национално, така и на международно ниво. От едно малко събитие до големите международни състезания, където се събират най-добрите вина в света, Bodegas Ramón Bilbao винаги изненадва с уникалния стил на вината си.

В пътуването, в което сме потопени, правим ежедневни усилия стъпка по стъпка, опитвайки се да постигнем съвършенство. Но по време на пътуванията има и време за празненства; това е, когато спираме за известно време, за кратко, за да поздравим себе си за всичко, което сме постигнали.

RAMÓN BILBAO В МЕДИИТЕ

От най-престижните списания в лозаро-винарския сектор до малките местни медии Bodegas Ramón Bilbao има високо присъствие, независимо дали в печатните или онлайн медии.

НАШИТЕ ВИНА

Опознаването на нашите вина е преживяване, което стига много по-далеч от това да се наслаждавате на аромата и вкуса на всяко от тях. Също така означава да тръгнете на път към нашите лозя в Ла Риоха и да се почувствате по-близко до едни неизвестни емоции.

В Ramón Bilbao, това, което ни вдъхва всеки ден, е желанието ни да произвеждаме вина с уникална същност. Желание, което ни доведе до задълбочаване на нашето разбиране за нашите лозя, от тези, разположени на най-високата надморска височина до другите, в мечтано място в по-средиземноморския район на Ла Риоха. Това желание за по-задълбочено опознаване на нашата земя, заедно с иновационните проекти, върху които работим в избата, като изследване и подбор на собствени дрожди или прецизно лозарство, превръщат всеки един ден в нова и вълнуваща стъпка в нашето пътуване.